Reșițeancă înselată și furată în Parcul Tricolorului din municipiul de pe Bârzava

În data de 24.10.2018 Poliţia Municipiului Reșița a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o persoană de sex feminin, în vârstă de 46 de ani, cu privire la faptul că, în jurul orei 12.00, a fost înșelată de o persoană necunoscută, care i-a sustras și bijuterii.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că partea vătămată se afla în Parcul Tricolorului din Municipiul Reșița iar, la un moment dat, a fost acostată de către o persoană necunoscută, de sex feminin, care i-a distras atenția prin metoda ghicitului, sustrăgându-i o sumă de bani.

Totodată, profitând de neatenția victimei, persoana respectivă i-a sustras acesteia un inel și o verighetă din aur.

Cercetările continuă în vederea identificării autorei și tragerii acesteia la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și furt.

Infracţiunile de înşelăciune îmbracă forme diferite de manifestare, modurile de operare folosite de cei care încearcă să obțină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite fiind din ce în ce mai complexe.

„Ghicitul” este una dintre metodele de înșelăciune care face în continuare victime, cu ușurință. „Ghicitoarele” nu au scrupule sau moralitate, iar victimele, din cauza naivităţii şi credulităţii, contribuie masiv cu bani sau bijuterii la prosperitatea acestora.

Ghicitoarele sunt deţinătoare ale unei intuiţii remarcabile, apasă cu degetul chiar pe „rănile” victimelor, dându-le satisfacţii posibile (dar nereale) precum: întâlnirea cu Făt-Frumos-ul mult aşteptat, dezlegarea de blesteme, aspiraţii de avere şi lux, viaţă lungă, călătorii, promiţând, cu uşurinţă, îndeplinirea tuturor dorinţelor etc..

Însă în multe situații „ponturile” sunt oferite chiar de către victime. O banală discuţie conduce la percepţia statutului social şi sentimental al victimei. Pe măsură ce încep să „ghicească”, în funcție de confirmările sau negările victimei, ghicitoarele adulmecă încotro să-şi îndrepte mersul prezicerii lor pretinzând apoi de la victime sume de bani, obiecte din aur sau argint, uneori doar pentru a le descânta, moment în care aceste bunuri sunt înlocuite, cu o dezinvoltură cinică, cu maculatură sau tinichele.

Câteva recomandări pentru a nu deveni victime ale acestui mod de înșelăciune:

  • porniţi de la premisa că viitorul nu poate fi ghicit de cineva;
  • dacă sunteţi suferind/ă sau aveţi în familie persoane suferinde, nu apelaţi la vraci, ghicitoare, vrăjitoare; fără excepție, aceștia se dovedesc a fi şarlatani ordinari;
  • evitați să aveți încredere în oameni necunoscuţi dornici să vă spună care vă este viitorul;
  • evitați să daţi din mână bani sau obiecte de valoare (bijuterii, telefoane mobile etc.) pentru efectuarea unor descântece sau vrăji; profitând de neatenţia dumneavoastră escrocul le va înlocui cu bunuri fără valoare;
  • nu cumpăraţi verighete , inele sau alte obiecte care se pretind a fi din aur, de la persoane necunoscute; vor fi, în cele mai multe cazuri, simple tinichele.
Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici