Search
Close this search box.

Restricții de trafic în Caraș-Severin din cauza temperaturilor ridicate

stop, interzis, drum in lucru, restrictii

În contextul avertizărilor meteorologice de temperaturi extreme emise de Administrația Națională de Meteorologie, județul Caraș-Severin se confruntă cu noi restricții de trafic. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a decis să implementeze măsuri speciale pentru a proteja infrastructura rutieră pe fondul valului de căldură.

În perioada 22-24 iunie, între orele 10:00 și 20:00, traficul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone va fi restricționat pe drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzile din județele aflate sub avertizarea de cod portocaliu, inclusiv Caraș-Severin.

Măsura a fost instituită pentru a proteja sectoarele de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă. În condiții de caniculă, traficul greu poate provoca deformații majore ireversibile ale stratului rutier, ducând la pierderea stabilității acestuia. Aceste deformări pot genera costuri semnificative pentru reparații și întreținere, afectând totodată siguranța rutieră.

În ciuda restricțiilor, anumite categorii de vehicule sunt exceptate:

  • Vehiculele de transport persoane, funerare și poștale
  • Transporturile de echipamente de prim ajutor și carburanți
  • Vehiculele care transportă mărfuri sub temperatură controlată
  • Vehiculele pentru tractări auto și distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate
  • Vehiculele specializate în salubrizare și transportul de apă îmbuteliată și băuturi răcoritoare
  • Transporturile de produse din exploatări agricole și cele militare implicate în exerciții multinaționale

De asemenea, vehiculele aparținând Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. și ale antreprenorilor cu contracte de execuție lucrări sunt exceptate de la aceste restricții.

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin a luat măsuri pentru a asigura respectarea acestor restricții. Polițiștii rutieri recomandă tuturor șoferilor să fie prudenți și să respecte regulile de circulație și recomandările autorităților, în special pe timp de caniculă.

Este esențial ca toți conducătorii auto să înțeleagă importanța acestor măsuri. Siguranța rutieră și protejarea infrastructurii sunt priorități în astfel de condiții meteorologice extreme”, a declarat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție din Caraș-Severin.