Rezultate foarte bune obținute de sportivii Universității „Eftimie Murgu”

În data de 10 iunie, în municipiul Pitești, pe un traseu amenajat în jurul stadionului Nicolae Dobrin, au avut loc Campionatele Naționale de atletism în probele de 20 km marș pentru seniori, tineret și juniori 1, sportivii concurând  atât în probe individuale, cât și pe echipe.

Reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea și ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița au cucerit 13 medalii, cinci de aur, patru de argint și patru de bronz. Dintre acestea, patru au fost în concursul pe echipe, alte nouă fiind la individual.

După rezultatele deosebite obținute în anii trecuți, iată că și în acest an studenții de la Facultatea de Științe Sociale – programul Educație Fizică și Sportivă – au reușit să obțină rezultate onorante pentru regiunea noastră.

Reprezentanții universității reșițene și-au trecut în palmares titlul național la 20 km marș seniori cu echipa formată din Marius Cocioran, Alin Știrbu și Narcis Mihăilă. Cea de-a doua echipă a universității reșițene participantă în competiție a cucerit medalia de argint la seniori, cu un timp care a dus-o pe primul loc la categoria tineret. Au muncit pentru aceste rezultate: Ionuț Dogaru, Ionuț Pleșu și Remus Rădoi (student în anul I). La feminin, echipa formată din Ana Rodean, Mihaela Acatrinei (studentă în anul al II-lea), Lăcrămioara Căruceriu (studentă în anul al III-lea) și Loredana Cocoș a devenit campioană națională la senioare.

Nouă medalii au fost obținute la individual. În competiția masculină, la seniori podiumul a fost în exclusivitate reșițean, cu Alin Știrbu, campion național, urmat de Narcis Mihăilă și de Marius Cocioran. La tineret, reprezentanții universității reșițene au obținut două medalii, prin Ionuț Dogaru – argint și Ionuț Pleșu – bronz, iar la categoria juniori I, Alexandru Batog a intrat în posesia medaliei de bronz. Medalii individuale au obținut și fetele. La senioare, Ana Rodean  a devenit campioană națională. La tineret au urcat pe podium Bianca Molnar – argint și Lăcrămioara Căruceriu (studentă în anul al III-lea) – bronz.

După această competiție, sportivii studenți ai Reșiței vor lua parte la sesiunea de examene și de licență, iar trei dintre sportivii ce reprezintă Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Ana Rodean, Alin Știrbu și Narcis Mihăilă, vor urma un stagiu de pregătire centralizată în localitatea Buziaș, în vederea participării la probele de 20 și 50 km marș de la Campionatele Europene de atletism ce vor avea loc în perioada 6-12 august la Berlin.

Ca de obicei, pe această cale, vrem să felicităm atât studenții ce ne reprezintă cu cinste la aceste competiții naționale și internaționale, cât și cadrele didactice care i-au pregătit pentru obținerea acestor rezultate și, nu în ultimul rând, să menționăm buna colaborare dintre Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și Clubul Sportiv Universitatea Reșița, club prin care studenților noștri li se oferă emancipare și educație sportivă corespunzătoare, dar și un cadru propice pentru a practica sportul de înaltă performanță.

Facebook Comments

Reclama ta aici