Romeo Dunca: 13 localități din Caraș-Severin vor avea gaze naturale

Romeo Dunca: 13 localități din Caraș-Severin vor avea gaze naturale

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca s-a întâlnit astăzi, 24 martie 2021, cu directorului Exploatării Teritoriale Arad a Transgaz, Alexandru Ionel și consilier Transgaz, Popa Nicolae urmarea finalizării documentației tehnice aferente proiectului de investiții Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa. Este vorba de o conductă de 176 km ce însumează o valoare a investiției de peste 380 milioane lei.

În Caraș-Severin va traversa: municipiul Caransebeș, orașul Băile Herculane și comunele: Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni și Obreja.

 Am început să lucrăm la ceea ce am promis, iar alimentarea cu gaze naturale este un proiect extrem de important pentru județ, cărășenii din cele 13 localități tranzitate nu vor mai depinde de alte alternative în materie de combustibil. Estimarea este că lucrările propriu-zise vor demara în 2022”, a declarat președintele Romeo Dunca.

Aprobarea proiectul de investiţii „Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova, jud. Mehedinți – Băile Herculane – Jupa, jud. Caraș-Severin ca fiind de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale” a fost făcută prin Hotărâre de Guvern adoptată în 31 iulie 2020. Într-o primă evaluare, conducta ar acoperi necesarul de gaze pentru un număr de aproximativ 27.500 consumatori casnici, 230 de instituții publice și circa 344 agenți economici.

Related Posts