Romeo Dunca: Gara din Băile Herculane va fi restaurată

În 30 martie 2021, CFR Călători a depus actele necesare pentru eliberarea certificatului de urbanism în vederea restaurării gării din Băile Herculane.

Momentul finalizării lucrărilor ar trebui să coincidă cu desființarea clădirilor clandestine sau nepotrivite din punct de vedere arhitectural, aflate pe ambele sensuri de mers ale drumului național și în imediata vecinătate a gării monument istoric.

După vizita de lucru făcută luni, 29 martie, la sediul Sucursalei Regionale CFR Călători Timișoara, unde tema principală de discuții a fost această lucrare, ne-am deplasat împreună cu dna Luminița Munteanu, arhitectul șef al județului, și la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara din cadrul CNAIR. Discuțiile pe aceeași temă, respectiv zona DN din vecinătatea gării din Băile Herculane, au fost constructive, în sensul că am fost asigurați de intenția conducerii DRDPT de a aerisi zona prin eliminarea în condiții legale a tot ce e necesar pentru a reda strălucirea gării-monument”, declară Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Related Posts