VIDEO. Scurgere de mercur lângă un bloc de locuințe din Moldova-Nouă

Astăzi, 25 februarie 2020, în jurul orelor 17.30, a fost anuntată o posibilă scurgere de substantă necunoscută, în apropierea unui bloc de locuințe din orașul Moldova Nouă.

”A fost anuntată Gardă de mediu și DSP-ul, care au trimis echipe la față locului. Echipajul de protecție biologică, chimică și radiații nucleare din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, e la față locului și efectuează cercetări cu privire la substantă găsită. La primele investigații, ar fi vorba despre mercur”, declară Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Situații de Urgență Caraș-Severin.

UPDATE: 

La față locului se află și un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere și un echipaj IPJ. Substantă respectivă s-ar fi scurs de la uscătorie blocului aflată la etajul superior până la parterul blocului. Imprejurările în care substantă respectivă (mercurul) a ajuns în locul respectiv, urmează a fi cercetat de organele poliției.

UPDATE 2:

Echipa CBRN a Detașamentului de Pompieri Reșița, continuă operațiunile de ridicare a mercurului și asigurarea măsurilor de siguranță a locatarilor din scara de bloc afectată. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor.

Știre în curs de actualizare. Râmâneți alături de stirilecs.ro!

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici