[FOTO] Se menține CODUL PORTOCALIU de inundații în Caraș-Severin!

Până la ora 24:00 este în vigoare codul portocaliu de inundații pentru județul nostru. La ora 20:00, domnul prefect Matei Lupu a convocat o sedință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia au fost dezbătute aspecte referitoare la situația din județ în urma manifestării fenomenelor hidrologice. Conform reprezentanților SGA, marea majoritate a cotelor înregistrate sunt, momentan, în scădere. Digul de pe malul stâng al râului Bistra, în amonte de localitatea Obreja, a fost supraînalțat cu ajutorul sacilor cu nisip pe o lungime de 65 m și o înălțime de 70 cm. La fața locului se află și un excavator pregătit pentru intervenție.

Totodată, au fost supraînaltate și ambele maluri ale pârâului Eruga cu ajutorul sacilor de nisip, pe raza localitații Obreja. Administratorii barajelor de acumulare au informat ca nu se inregistrează probleme, chiar dacă barajele au cote de umplere de peste 90%. S-a luat decizia constituirii unor echipe formate din pompieri militari și reprezentanți SGA, care patruleaza și monitorizează zonele cu probleme din teren.

La această oră, pompierii militari intervin în localitatea Brădișorul de Jos pentru evacuarea apei dintr-o pivniță. Forțe ale structurilor profesioniste de intervenție se află în teren în Caransebeș și Moldova Nouă, pentru a lua măsurile necesare, dacă va fi cazul, deoarece s-au surpat bucăți din malurile râurilor Sebeș, respectiv Bosneag. Deocamdată, nu sunt puse în pericol gospodării ale cetațenilor sau alte obiective.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici