Sfaturi cum să economisești bani în fiecare lună

Cred că majoritatea dintre noi ne întrebăm cum putem economisi bani lunar. Însă de cele mai multe ori ne punem această întrebare doar când ajungem să avem probleme cu banii.

Partea bună este că pentru a face economii nu trebuie să ajungem într-o situație financiară precară. De fapt nici nu e indicat atunci, pentru că esti strâmtorat cu bugetul și practic nu vei avea ce să economisești.

Există mai multe modalități de economisire, unele mai drastice, altele mai ușor de suportat. Până la urmă contează cu ce fel de stil de viață ești obișnuit. Vrei sa mânanci la restaurant sau acasa? Ai nevoie neaparat de un telefon performant, sau doar unul obișnuit ca să-și facă treaba, adică să poți vorbi la el și să navighezi pe internet?

Cea mai simplă metodă de economisire este să-ți pui în fiecare lună un procent din veniturile tale. Dacă ți se pare complicat, gândește-te că guvernul a pus o taxă. Să spunem de 5 sau 10%. Taxa trebuie să o platești, indiferent dacă vrei să mergi într-o vacanță, să iți cumperi ceva mai costisitor și așa mai departe.

Pune aceasta sumă deoparte, în fiecare lună. Fără excepție. Chiar dacă 5%, de exemplu, nu ți se pare mult, o să vezi că lună de lună acei bani contează. În plus, îți dau o incredere financiara crescută. O să te simți mai bine ca ai niște bani puși în caz de nevoie.

Un alt mod ca să salvezi niște bani este să-ți aloci un buget în fiecare lună. Să spunem ca îți place să mânanci în oraș. Pune-ți un buget cât vrei să strici lună de lună cu această activitate. Când l-ai consumat, te oprești. Doar de asta se și numește buget, nu?

Poți economisi bani și cu mici investiții. De exemplu îți poți schimba becurile vechi cu cele din generația mai nouă. Fie alegi becuri LED, fie becuri economice. Cele LED poate sunt puțin mai scumpe, însă sunt extrem de economice și o să vezi că factura la energia electrică o să fie mult mai mică. Investiția o să ți-o amortizezi imediat.

Încearcă să faci economie la apă și gaz. Dacă îți place să faci baie, atunci încearcă să renunți la aceasta în detrimentul dușului. Eventual răsfață-te doar o dată pe săptămână. Apa nu este foarte ieftină, iar odată cu aceasta o sa consumi și gaz mai mult, asta în cazul în care ai centrala termică.

Sunt foarte multe moduri ca să economisești bani. Totul ține de tine și nu există scuze că nu poți pune bani deoparte în fiecare lună.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici