Strângere ilegală de fonduri în Reșița sub lupa Poliției Locale

Strângere ilegală de fonduri în Reșița sub lupa Poliției Locale

Cu toate că Sărbătorile de Iarnă aduc un val de bunăstare și generozitate în sufletele oamenilor, Poliția Locală din Reșița îndeamnă la prudență în fața situațiilor de cerșetorie și solicitări de fonduri care pot ascunde intenții necinstite. Un incident recent, petrecut în zona blocului 6 de pe bulevardul Republicii, subliniază necesitatea vigilenței în fața acestor practici.

Marți, 12 decembrie 2023, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au intervenit într-un caz de strângere ilegală de fonduri, punând în evidență riscurile asociate gesturilor aparent caritabile. Două persoane solicitau trecătorilor contribuții financiare, pretextând că banii strânși vor fi folosiți în scopuri caritabile.

Conform HCL nr. 86 din 2014 privind instituirea Normelor privind reglementarea și controlul strângerii de fonduri pe raza municipiului Reșița, astfel de acțiuni sunt considerate contravenții și sunt sancționate corespunzător. Făptuitorul a fost identificat și sancționat conform prevederilor legale, iar suma de 475 de lei, declarată ca fiind obținută în urma acestei acțiuni, a fost ridicată în vederea confiscării.

Este important de subliniat că gesturile generoase ale oamenilor în această perioadă pot fi exploatate de cei care nu respectă cadrul legal. Poliția Locală îndeamnă cetățenii la discernământ și la verificarea autenticității solicitărilor de ajutor financiar înainte de a contribui.

Prin această intervenție rapidă și hotărâtă, Poliția Locală dă un semnal clar că nu tolerează astfel de practici și că acționează pentru menținerea ordinii și siguranței în comunitatea noastră. În spiritul adevăratului spirit al sărbătorilor, este esențial să fim vigilenți și să contribuim la binele comun într-un mod responsabil și legal.