Succes pe șine: Noile tramvaie revoluționează transportul public în Reșița

Succes pe șine: Noile tramvaie revoluționează transportul public în Reșița

Cele 13 noi tramvaie achiziționate au trecut cu brio prin prima etapă de teste, demonstrând că sunt pregătite să ofere o călătorie sigură și confortabilă pentru toți rezidenții orașului.

Ultimul tramvai a încheiat recent prima rundă de testări, unde fiecare garnitură a fost supusă unei probe de 500 de kilometri pe calea de rulare. Scopul acestor teste a fost de a evalua performanțele tramvaielor, inclusiv capacitatea de accelerare și frânare, dar și pentru a oferi instruire vatmanilor care vor opera noile vehicule. Toate cele 13 tramvaie au trecut cu brio această etapă crucială, fără să apară nicio problemă semnificativă.

Într-o declarație, Ioan Popa, primarul municipiului Reșița subliniază că este mândru să ofere ”un sistem de transport public modern și sigur pentru toți rezidenții. Setul final de teste, programat pentru primăvara anului viitor, va completa procesul de asigurare a calității, garantând că noile tramvaie sunt pregătite să ofere servicii optime pe termen lung.”

Fiecare garnitură de tramvai este proiectată să ofere o experiență de călătorie plăcută, având o capacitate generoasă de 92 de locuri. Din acestea, 28 de locuri sunt destinate scaunelor, cu 4 locuri rezervate pentru persoanele cu mobilitate redusă sau femeile însărcinate. De asemenea, se acordă o atenție specială nevoilor părinților, oferind 1 loc pentru cărucior de copii. Un loc suplimentar este rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, asigurându-se astfel că transportul public este accesibil și incluziv pentru toți rezidenții.

Această investiție semnificativă în infrastructura de transport reflectă angajamentul constant al Primăriei Reșița de a îmbunătăți calitatea vieții comunității și de a oferi soluții moderne pentru nevoile de transport ale orașului. Orașul Reșița se pregătește să abordeze viitorul cu un sistem de transport public modern, eficient și accesibil pentru toți locuitorii săi.