“Tabăra de vară pentru cercetași“ la cea de-a 11-a ediție 

“Tabăra de vară pentru cercetași“ la cea de-a 11-a ediție 

Ministerul Tineretului și Sportului organizează, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, cea de-a 11-a ediție a ”Taberei de vara de cercetași”

Duminică, 9 iulie 2017, a început la Predeal “Tabăra de vară pentru cercetași“, un eveniment de tradiție, aflat la cea de-a 11-a ediție în acest an, care se adresează elevilor din învățământul gimnazial și liceal din România. Activitatea este organizata de Ministerul Tineretului și Sportului, la inițiativa Direcției de Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Apărării Naționale, beneficiind de sprijinul batalionului 21 Vânători de Munte ”General Leonard Mociulschi” – Predeal și al Asociației de Caritate din Armata României “CAMARAZII”. Programul își propune să consolideze și să răsplătească cunoștințele tinerilor participanți despre Armata României, NATO, UE, precum și să le dezvolte abilitățile fizice, calitățile morale, voința, spiritul competitiv și cel de echipă.

Timp de 7 zile, în perioada 9-16 iulie, 42 de  tineri vor avea parte de un program deosebit care va cuprinde activități aplicativ-militare, cum sunt însușirea unor elemente de baza ale pregătirii cercetașului, procedee de orientare în teren, traiul în condiții de campanie, trageri cu armamentul cu aer comprimat, întreceri sportive si aplicativ militare, vizite la obiective militare și turistice din zonă, întâlniri cu cadre militare active și cu studenți militari.

Tabăra este gratuită și din numărul total de 42 de locuri, 8 participanți sunt tineri instituționalizați din învățământul gimnazial și liceal cu rezultate foarte bune la învățătură, selectați cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Celelalte 34 de locuri au fost ocupate printr-un concurs organizat în perioada 13 martie – 23 aprilie 2017 și sunt repartizate astfel: 16 locuri (8 echipe) pentru elevii din învățământul gimnazial și 18 locuri (9 echipe) pentru elevii din învățământul liceal.