Taxa de la 500 de lei în sus pentru parcatul neregulamentar în municipiul Reșița

Acces restricționat în parcarea de la ROMARTA, pentru lucrări de modernizare a magistralei de apă ce alimentează zona centrală a Reșiței

Din 1 septembie intra în vigoare regulamentul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul privat și public din Municipiul Reșița.

Orice mașină parcată neregulamentar pe spațiul verde, trotuar, stații de autobuz sau alte locuri în care parcarea este strict interzisă, o să fie ridicată, iar taxa pentru ridicare este de 500 de lei și se mai aplică încă o taxă de 100 de lei pe zi pentru ridicare, depozitare și custodie sub pază.

„Eu sper ca șoferii să înțeleagă și să își parcheze mașinile acolo unde trebuie, pentru că altfel nu vor face altceva decât să genereze o sursă de venit pentru oraș. Nu e rău nici așa pentru noi, pentru oraș, dar pentru ei va fi mai dificil, pentru că vor trebui să meargă să plătească și să le recupereze”, declarație facută săptămâna trecută într-o conferință de presa de către Ioan Popa.

Această măsură care este luată, are rolul de a încuraja cetățeanul să folosească mijloace eco pentru deplasarea pe rute scurte.

„Noi vrem să facem un oraș pentru oameni, nu un oraș pentru mașini. Introducem autobuze electrice, tramvaie, facem piste de biciclete, trotuare generoase pentru pietoni. Încercăm să facem «orașul la zece minute». Adică, pe un areal de zece minute să ai tot ce îți trebuie: grădiniță, magazin, parc, loc de joacă, astfel încât să nu fii obligat să te miști pe distanțe foarte lungi. Eu nu sunt prietenul automobiliștilor, sunt prietenul oamenilor care circulă pe picioare, cu bicicleta, cu mijloacele de transport în comun”, susține edilul orașului.

Primarul a mai declarat că sunt parcări suficiente pentru mașini, iar cei care nu găsesc un loc să își parcheze mașina regulamentar, acesta a recomandat să folosească alt mijloc de transport cum este cel în comul sau bicicletele gratuite puse la dispoziție de către Primaria Reșița.