Trafic cu migranți la granița cu Serbia

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a MEZIRI SAGVAN, cetăţean irakian, pentru săvrşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată și trafic de migranți în formă continuată și ABDULRAZAQ BAHZAD, cetăţean irakian,  pentru săvrşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți.

În data de 07.01.2018 inculpatul MEZIRI SAGVAN a călăuzit un grup de 30 de persoane de cetăţenie irakiană şi iraniană, cu care a trecut fraudulos frontiera de stat, din Serbia în Romnia. Cele 30 de persoane au fost preluate în mai multe autovehicule şi transportate în municipiul Timişoara, unde au fost depistate de organele de poliţie.

Inculpatul MEZIRI SAGVAN a trecut ilegal frontiera de stat înapoi în Serbia, de unde, în noaptea de 13/14.01.2018 a călăuzit, împreună cu inculpatul ABDULRAZAQ BAHZAD, încă 15 persoane, împreună cu care au trecut ilegal frontiera de stat din Serbia în Romnia. Cele 15 persoane au fost preluate în mai multe autovehicule şi au fost transportate în municipiul Timişoara, unde au fost depistate de organele de poliţie.

Inculpaţii au fost cercetaţi în stare de arest preventiv începnd cu data de 17.01.2018.

”Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizare anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate n nici un fel să nfrngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”  declară prim-procurorul Parchetului de pe lngă Tribunalul Caraş-Severin, doamna Iancu Laura-Gabriela.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici