Search
Close this search box.

Un bărbat din Teleorman s-a îmbătat și a alertat polițiștii cărășeni

Ieri, 26 iunie, în jurul prânzului, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin a fost alertat de un apel anonim la numărul de urgență 112, care a declanșat o mobilizare rapidă a forțelor de ordine. Apelul, recepționat de operatorul STS, a durat doar câteva secunde înainte de a se întrerupe brusc. Persoana la telefon a reușit doar să comunice că se află în zona Băile Herculane și că ar fi „închisă de cineva”, sugerând o posibilă situație de pericol.

Din cauza pierderii rapide a semnalului și a lipsei de informații suplimentare, polițiștii au fost puși în alertă maximă. Centrul Operațional, coordonat de șeful inspectoratului, împreună cu polițiștii de la Poliția Stațiunii Băile Herculane și cei de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi, au început imediat verificările. Aceștia au colaborat și cu IPJ Teleorman, după ce s-a aflat că apelantul ar putea fi un bărbat de 48 de ani din acest județ.

Eforturile au continuat cu investigații la diverse unități de cazare din Băile Herculane, unde în cele din urmă, bărbatul a fost identificat. S-a constatat că, pe 24 iunie 2024, acesta se cazase la o unitate turistică din stațiune. În ziua de 26 iunie, sub influența alcoolului, a efectuat apelul de urgență fără a avea vreo situație reală de pericol. După apel, acesta a adormit și nu și-a mai amintit ce intenționa să raporteze.

Pentru apelarea nejustificată a numărului 112, bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 2.000 de lei. Conform legislației din România, alertarea falsă a agențiilor de intervenție sau apelarea abuzivă a numărului de urgență se sancționează sever, cu amenzi sau muncă în folosul comunității.

Este esențial ca publicul să înțeleagă gravitatea apelurilor false la 112. Acestea nu doar mobilizează nejustificat resursele de urgență, dar pot pune în pericol viețile celor care au cu adevărat nevoie de ajutor.

Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viața unei persoane aflate în pericol. Echipajele sunt direcționate către situații non-urgente, lăsându-i pe cei în nevoie reală vulnerabili și fără sprijin imediat.

sursă foto: arhivă