Universalul Vechi va deveni centru de cercetare-inovare

Universalul Vechi va deveni centru de cercetare-inovare

Primarul Ioan Popa are în plan să achiziționeze Universalul Vechi, clădirea care se află în paragină în momentul de față, va ajunge anul viitor centru de cercetare-inovare în parteneriat cu Facultatea de Medicină din Timișoara.

„Este un obiectiv etalon al oraşului Reşiţa, o clădire simbol pe care ne dorim să o luăm. Avem în plan să facem acolo un proiect pe cercetare-inovare împreună cu Facultatea de Medicină din Timişoara. Am transmis proprietarului că dorim să achiziţionăm imobilul şi vom comanda o evaluare în luna ianuarie. Sper să reuşim să ne înţelegem pe tema aceasta”, declară edilul Reșiței in publicația online resita.ro.

Proprietarul trebuie să plătească și în anul 2021 un impozit de 500% .

„Atâta timp cât nu are nici măcar M-ul ăla pe Magazinul Universal, cu siguranţă va rămâne supraimpozitat. Când va ridica M-ul sus şi va mai face câteva lucrări serioase acolo, de estetică, vom mai discuta subiectul”, susține primarul Ioan Popa.

În anul ce urmează să vină, 26 de clădiri aflate în paragină urmează să fie supraimpozitate cu 500% și 300%.

„Clădirile sunt preponderent cam aceleași: Hotelul Semenic, Universalul Vechi, grădinița din Luncă, Romtelecom. Anul acesta a intrat şi Șura Ortacilor de la Secu, pentru că am început să ieșim din căile principale de acces în oraș şi din cele care sunt vizibile spre zonele perimetral”, a explicat edilul.

Anul trecut se aflau 40 de clădiri care au fost lăsate să se degradeze, dar până în prezent acestea au fost reabilitate și puse la punct.

„Vestea bună este că 30% din imobilele de anul trecut au fost reabilitate sau modernizate şi au ieşit din evaluările noastre. Asta înseamnă că mulți agenți economici au înțeles de fapt care este scopul acestor supraimpozitări, nu să luăm noi mai mulți bani, ci să își pună clădirile la punct”, spune Ioan Popa, primarul Reșiței.

In ultima ședință de Consiliu Local, primarul anunță faptul că, locatarii vor beneficia de facilități în cazul în care reabilitează blocurile în care locuiesc.

„La capitolul taxe şi impozite locale am făcut o modificare importantă: scutirea cu 100% timp de cinci ani de la plata impozitului pentru clădirile rezidenţiale, blocuri, pentru cei care decid să le anvelopeze, să refacă faţadele. Începând de anul viitor, comisia din cadrul Primăriei va face o evaluare mai serioasă inclusiv la blocuri, iar acolo unde starea lor de degradare este accentuată, vom acţiona cu majorare de impozite de până 500%”, a mai adaugat acesta pentru resita.ro.