Search
Close this search box.

[VIDEO] Rețea de trafic de droguri destructurată în Caraș-Severin și Timiș: 8 percheziții și 14 suspecți în audieri

Astăzi, 16 octombrie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, în colaborare cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au desfășurat o amplă operațiune împotriva unei rețele de trafic de droguri de mare risc. În cadrul acestei acțiuni, au fost puse în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară în județele Caraș-Severin și Timiș, vizând o grupare organizată care opera în zonă.

Investigațiile, derulate pe o perioadă de peste trei ani, din iunie 2021 până în octombrie 2024, au scos la iveală activitatea unei grupări criminale bine organizate, specializate în distribuția de substanțe psihoactive și droguri de mare risc, printre care substanța psihoactivă 2-MMC și cristal (3-CMC), o substanță extrem de periculoasă. Rețeaua de distribuție era una extinsă, având clienți fideli în județul Caraș-Severin și nu numai.

Membrii grupului infracțional, cu vârste cuprinse între 20 și 31 de ani, ar fi creat o rețea de clienți care achiziționau drogurile la prețuri cuprinse între 150 și 250 de lei pentru o doză. O parte dintre acești clienți deveneau ulterior la rândul lor furnizori, extinzând astfel rețeaua și atrăgând tineri din cercurile lor sociale în această activitate ilegală.

Substanțele psihoactive erau achiziționate, împărțite în doze și distribuite en-detail, ceea ce a dus la o expansiune rapidă a rețelei în această zonă a țării.

În cadrul operațiunii, pe lângă cele 8 percheziții, polițiștii au pus în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin. O parte dintre acești suspecți sunt considerați membri-cheie ai rețelei, care aveau roluri bine definite în cadrul organizației.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara. De asemenea, Biroul Vamal de Frontieră Naidăș a oferit suport în cadrul investigației.

Ancheta continuă sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., fiind examinate toate pistele și dovezile colectate pentru a documenta activitățile infracționale ale grupului. Este important de menționat că, în conformitate cu legislația în vigoare, toate persoanele implicate beneficiază de prezumția de nevinovăție până la o eventuală condamnare definitivă.