2 CSR-iști morți din vina lor într-un accident de muncă

2 CSR-iști morți din vina lor într-un accident de muncă

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a fost comunicat un eveniment care s-a produs în ziua de joi, 18 mai 2017, în jurul orei 15:20, la un angajator cu sediul social în Reşiţa.

O echipă formată din doi muncitori de la întreţinere, un electrician şi un lăcătuş, au urcat pe pasarela de acces pentru a verifica o posibilă defecţiune la linia de contact a macaralei pod rulant.La urcare aceştia nu au anunţat macaragiul şi nici şeful de echipă pentru a opri utilajul.În acelaşi timp nu au ridicat mărcile de restricţie din cabina macaragiului, aşa cum este prevăzut în procedura de lucru în cazul intervenţiilor asupra utilajului.

Din primele informaţii se presupune faptul că cei doi au vrut să intervină la linia electrică de contact a macaralei dar au fost surprinşi în spaţiul îngust dintre sasiul macaralei şi stâlpul de susţinere a halei. Victimele, în vârstă de 50 de ani şi respectiv 46 de ani, au decedat pe loc din cauza leziunilor suferite.

O echipă de doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă s-a deplasat la faţa locului, demarând cercetările în scopul de a stabili împrejurările şi cauzele care au determinat producerea acestuia, răspunderile şi măsurile care se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare.