Jandarm și în timpul liber

Jandarm și în timpul liber

Joi, 18 mai a.c, în jurul orei 19.15, grupa de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, a fost sesizată cu privire la faptul că în cartierul Lunca Bârzavei, din mun. Reşiţa, două persoane tulbură ordinea publică.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă grupa de intervenţie, care a observat două persoane de sex masculin în vădită stare de ebrietate, o persoană de sex feminin şi doi agenţi ai Poliţei Locale Reşiţa, care se aflau în apropierea Parcului Copilului din mun. Reşiţa. În urma verificărilor efectuate la faţa locului şi a declaraţiilor susţinute de cei implicaţi, s-a constatat faptul că cele două persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, s-au încăierat, moment în care patrula Poliţei Locale Reşiţa a intervenit. Făptuitorii au devenit agresivi, lovind cu membrele inferioare şi rupându-i elementele din uniformă unuia dintre agenţi, iar celuilalt provocându-i leziuni în zona membrelor superioare.

În momentul în care cei doi agresori nu s-au supus indicaţiilor celor doi agenţi, un subofiţer jandarm din cadrul grupei Acţiuni Speciale şi Antiteroriste a inspectoratului, aflat în timpul liber, a intervenit promt şi a reuşit să imobilizeze pe unul din agresori.

Jandarmii cărăşeni au intervenit pentru aplanarea conflictului, fiind obligaţi să folosească cătuşele din dotare.

În urma celor constatate, au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii comiterii infracţiunilor de încăierare” şi “ultraj”. Actele au fost predate Poliţiei Municipiului Reşiţa pentru continuarea cercetărilor.