25 de milioane euro pentru transportul public urban din Reșița

25 de milioane euro pentru transportul public urban din Reșița

Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, a obținut finanțare în valoare de aproximativ 25 milioane euro prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru achiziția a 13 tramvaie. Acestea sunt bidirecționale și au capacitate de transport de 92 de locuri fiecare. Primul tramvai a ajuns deja în depoul din cartierul Govândari.

„A început să se lucreze la liniile din viitorul depou de tramvaie și am convenit cu cei de la PORR să-l punem acolo. Tramvaiul a fost testat în Turcia, pentru că cei de acolo au niște linii interne unde își testează toate tramvaiele produse de ei, iar documentele pentru omologare au fost trimise către AFER (Autoritatea Ferovieră Română, n.r.) și către un organism din Polonia. Deci nu sunt probleme în privința omologării”, transmite edilul liberal al orașului.

Cele 13 tramvaie vin etapizat, primul – acum, următorul – în februarie, alte două – în martie, iar la finele anului vor circula în oraș.

Cele 13 tramvaie vor asigura transportul public pe artera principală a orașului, Kaufland (Govândari) – Muncitoresc, rutele secundare și accesul spre domeniul schiabil urmând a fi acoperite cu autobuze electrice”, adaugă Ioan Popa.