Consilerii Locali ai Municipiului Reșița: ”Dragi reșițeni, vă asigurăm că toate demersurile și deciziile asumate și validate prin votul nostru au ca obiectiv dezvoltarea comunității reșițene și sunt subordonate direct interesului public”

Consilerii Locali ai Municipiului Reșița: ”Dragi reșițeni, vă asigurăm că toate demersurile și deciziile asumate și validate prin votul nostru au ca obiectiv dezvoltarea comunității reșițene și sunt subordonate direct interesului public”

Pentru o corectă informare a opiniei publice, referitor la chemarea pentru declarații la DNA Timișoara a unor consilieri municipali, odată cu finalizarea susținerii declarațiilor în fața procurorului de caz, Grupul de Consilieri Liberali din Consiliul Local al Municipiului Reșița doresc să facă următoarele precizări:

Un număr de șase consilieri locali din Consiliul Local Reșița au fost invitați în perioada 26 ianuarie – 2 februarie 2023, în calitate de martori, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, pentru a da declarații în vederea soluționării unei plângeri făcute de domnul Ionuț Popovici, la acea dată președinte PMP Caraș-Severin, în prezent vicepreședinte PSD Caraș-Severin, cu privire la legalitatea unei hotărâri de Consiliu Local, validată în ședința de îndată ce a avut loc în 9 februarie 2021. Cei șase consilieri au deținut la data ședinței funcțiile de președinte de ședință, respectiv președinți ai comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Reșița.

”Prin plângerea făcută de domnul Ionuț Popovici, acesta acuză nerespectarea procedurilor legale și presupuse presiuni făcute de primarul Municipiului Reșița, domnul Ioan Popa, asupra consilierilor locali, pentru a nu aproba o solicitare de închiriere a unei suprafețe de teren de 75,7 mp din domeniul public, situată la intrarea în Staționarul 1 al Spitalului Județean de Urgență. Solicitarea aparține firmei Andana Body Sculpture S.R.L., firmă deținută de doamna Dana Tulbure, asistent-șef în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, soacra domnului Ionuț Popovici. În fapt, în cadrul ședinței amintite mai sus au fost supuse aprobării Consiliului Local trei solicitări venite de la societăți comerciale ce dețin construcții provizorii în vecinătatea Spitalului Județean: două pentru prelungirea contractului de închiriere teren din domeniul public și cea a firmei Andana Body Sculpture S.R.L., deținătoarea unei construcții provizorii aflată pe domeniul public, pentru care era necesară aprobarea unui contract de închiriere nou, aceasta desfășurând activitatea comercială fără drept, pe domeniul public al orașului. Toate cele 3 hotărâri în cauză au fost respinse în unanimitate, prin votul împotrivă al tuturor consilierilor PNL prezenți, cât și prin abținerile celor 4 consilieri de la celelalte partide.

În cadrul audierilor avute la DNA Timișoara, consilierii locali au dat detalii procurorului de caz despre modul în care s-a desfășurat ședința incriminată de domnul Ionuț Popovici. Totodată, aceștia au avut ocazia să detalieze motivele pentru care au refuzat solicitarea. Majoritatea PNL din CL Reșița a votat ținând cont de faptul că, în zona pentru care s-a solicitat închirierea, Primăria Reșița avea în plan derularea de proiecte de modernizare. La fel ca în fiecare zonă din oraș unde municipalitatea a intervenit pentru a moderniza domeniul public, s-au reanalizat toate contractele de închiriere sau concesiune, în unele situații acestea fiind anulate pentru a se putea desfășura lucrările de modernizare propuse.

În vecinătatea Spitalului Județean, municipalitatea are în vedere două proiecte:
– extinderea bazinului olimpic prin crearea unei zone de SPA care să ofere reșițenilor o nouă modalitate de a petrece timpul liber, facilitate care astăzi nu se regăsește în Reșița;
– reorganizarea accesului și a parcării din zona spitalului, pentru a crește numărul de parcări publice. Totodată, se urmărește montarea unor sisteme moderne pentru plata parcării și organizarea unei parcări cu regim special, pentru cazurile în care cetățenii parchează în zonă din cauza unor urgențe.

Votul dat de către majoritatea PNL din cadrul CL Reșița a ținut cont doar de aceste aspecte, considerând că interesul public depășește interesul personal avut de domnul Popovici. În același timp, considerăm că desfășurarea de activități comerciale în imediata vecinătate a Spitalului Județean trebuie făcută după reguli clare, la fel ca în orașele civilizate din Europa.
Avem convingerea că, prin declarațiile oferite, consilierii locali solicitați au furnizat informațiile necesare pentru soluționarea plângerii făcute de domnul Ionuț Popovici. În acest sens, grupul PNL din cadrul CL Reșița dorește să accentueze disponibilitatea oricărui consilier liberal de a se pune la dispoziția procurorilor de fiecare dată când acest lucru este solicitat.
Observând modul în care acest subiect a fost folosit în spațiul public pentru a denigra activitatea desfășurată de consilierii locali și de către primarul Municipiului Reșița, ne simțim obligați să transmitem următorul mesaj public:

Este obligatorie, nu doar din punct de vedere moral, cât mai ales deontologic, o minimă documentare și solicitare de informații din surse oficiale, înainte ca un jurnalist să trateze subiecte ce pot afecta grav imaginea publică a oricărei persoane. Nu este normal și nici etic ca declarațiile politice furnizate de Ionuț Popovici, persoană cu interese personale legate de activitatea Consiliului Local Reșița, să fie utilizate ca informații certe în materiale de presă, fără o minimă verificare prealabilă. Pe această cale, tragem un semnal de alarmă către redacția publicației Express de Banat, care prin publicarea articolului cu titlul „Audiați de procurorii anticorupție pentru <șmecherii imobiliare> în Primăria Reșița!” https://expressdebanat.ro/audiati-de-procurorii…/ arată lipsă de profesionalism, utilizând și asumându-și informații false, provenite din declarații politice neverificate, în redactarea articolului mai sus amintit. Nesolicitarea unui punct de vedere de la persoanele în cauză sau a unui comunicat oficial din partea DNA Timișoara, înainte de a publica un astfel de material, a creat în sine grave prejudicii de imagine pentru întreg Consiliul Local Reșița. Totodată, materialul respectiv a fost preluat de presa centrală și regională, de televiziuni precum ProTV și Antena 1, care au prezentat o știre falsă, din cauza lipsei de profesionalism a ziarului menționat mai sus. Pentru că nu considerăm că o astfel de situație poate fi reparată cu un simplu UPDATE, îi cerem domnului Dani Stanciu, în calitatea sa de patron al ziarului online Express de Banat, să eliminare integral materialul și să redacteze un nou articol în care să se prezinte situația reală, precum și punctul de vedere asumat de consilierii liberali prin acest comunicat.

Observăm, de asemenea, că acest gen de articole, precum și alte postări denigratoare sunt folosite de membri PSD pe paginile oficiale de Facebook sau prin intermediul unor conturi false, utilizate tot mai des pentru atacuri mizerabile, atât la viața privată, cât și la activitatea primarului Reșiței și a consilierilor locali liberali. Răspândirea în spațiul public a cuvântului „mită”, atașat de imaginea consilierilor liberali, este doar un exemplu pentru cât de jos sunt dispuși să ajungă liderii locali ai PSD în lupta lor pentru recâștigarea puterii politice în Reșița și Caraș-Severin. Pe această cale, îl rugăm pe președintele PSD Reșița, domnul Remus ROF, să se delimiteze public, și nu numai, de astfel de practici și să facă cunoscute numele persoanelor care administrează paginile de Facebook PSD Reșița și PNȚCD Reșița. Altfel zis, să spună dacă acestea sunt administrate, după cum avem indicii tot mai clare, de către Ionescu Lucian, subordonatul domnului Rof atât profesional, cât și politic. Menționăm că dorim să ne adresăm instanței de judecată, în vederea tragerii la răspundere a tuturor celor implicați în astfel de practici denigratoare.
În final, membrii grupului PNL din Consiliul Local Reșița doresc să reînnoiască, cu această ocazie, jurământul dat odată cu primirea mandatelor de Consilieri Locali ai Municipiului Reșița după alegerile din 2020, prin votul covârșitor al reșițenilor.
Dragi reșițeni, vă asigurăm că toate demersurile și deciziile asumate și validate prin votul nostru au ca obiectiv dezvoltarea comunității reșițene și sunt subordonate direct interesului public.” transmit Consilierii Locali MĂDĂLINA-MIRUNA CHIOSA – Lider Grup PNL din Consiliul Local Reșița – Viceprimar Municipiul Reșița, ADRIAN DACICA – Consilier Local – Viceprimar Municipiul Reșița, ION-AURICĂ BOROBAR – Consilier Local PNL, ALEXANDRU BORZA – Consilier Local PNL, DRAGOȘ-CIPRIAN BURTEA – Consilier Local PNL, ADRIAN-DANIEL CONSTANTIN– Consilier Local PNL, BOGDAN-NICOLAE MATICHESCU – Consilier Local PNL, TOM-LUCIAN HURUIALĂ– Consilier Local PNL, DANIEL MEZA – Consilier Local PNL
SILVANA-IOANA MIHALCEA – Consilier Local PNL, NELU MLADIN – Consilier Local PNL, LUCIA ELENA CARMEN PEIA – Consilier Local PNL, RADU-DAN PREDESCU– Consilier Local PNL, FELICIA QUINT – Consilier Local PNL, OVIDIU ROȘU – Consilier Local PNL, RAUL ANDREI SILADI– Consilier Local PNL, EMANUEL-SILVIU SINCULEȚ – Consilier Local PNL, IOAN POPA – Președinte PNL Reșița