27 de firme ce se ocupau cu dezmembrarea mașinilor au fost verificate de polițiștii cărășeni

În perioada 21 – 25 octombrie 2019, poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de cei de la Serviciile de Investigaţii Criminale şi Investigarea Criminalităţii Economice, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Județean Caraș-Severin, au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea activităţilor ilicite din domeniul operaţiunilor cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz.

În cadrul acțiunii „End of Life Vehicules 2019”, au fost verificate 27 de societăți comerciale specializate în dezmembrarea de mașini scoase din uz și au fost constatate 4 infracțiuni și 12 contravenții, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 43.000 lei, conform legislației privind protecția mediului.

De asemenea, ca măsură complementară, în cazul a 8 societăți comerciale, in urma neregulilor constatate, a fost dispusă măsura suspendării temporare a activității.

Cu ocazia celor 27 de controale efectuate la societăţi comerciale de pe raza județului, specializate în efectuarea de astfel de operațiuni, polițiștii au constatat 4 infracțiuni de ”neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”, fapte prevăzute de Legea Nr. 211 din 2011, privind regimul deșeurilor, republicată, dintre care exemplificăm:

În cadrul unui control efectuat la data de 25 octombrie a.c., la o societate comercială de pe raza comunei Măureni, poliţiştii au constatat faptul că administratorul acesteia nu ar fi avut încheiate contracte pentru colectarea, tratarea, transportul, valorificarea și eliminarea deșeurilor periculoase. În cauză s-a întocmit dosar penal penal și se continuă cercetările.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici