Încendiu de pădure la Cornereva

Vineri, la ora 08.35, I.S.U. Caraș-Severin a fost anunțat prin apel 112, un incendiu de pădure care se manifesta la litieră pădurii din zona unității administrativ teritoriale Cornereva. La fața locului s-a deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție cu 3 servanți, care acționează pentru localizarea și stingerea incendiului. Din primele estimări, se pare că zona afectată este de aproximativ 3 ha, în zonă fiind direcționați și aproximativ 25 pădurari de la Ocolul silvic Mehadia.

Update 1 :

Din datele deținute în acest moment, pompierii militari, împreună cu echipele de pădurari de la Ocolul Silvic Mehadia, acționează în continuare pentru localizarea și stingerea incendiului. Există 3 focare de incendiu, suprafața afectată fiind estimată la 5 ha.

Update 2 :

În urma eforturilor susținute de pompierii militari, împreună cu echipele de pădurari de la Ocolul Silvic Mehadia, în jurul orelor 18.50, s-a reușit lichidarea incendiului. Din estimările deținute în prezent, suprafața afectată este de aproximativ 15 ha.

Update 3 :

Din estimările la fața locului, zona afectată este de aproximativ 30 ha.

Update 4 :

Cauza probabilă a incendiului este foc deschis în spațiu deschis.

În data de 26. 10, au apărut noi focare de incendiu la vegetația uscată. La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii militari de la Detașamentul de pompieri Caransebeș care, împreună cu salariați ai ocolului silvic, au acționat pentru stingerea incendiului. Suprafața afectată este de aproximativ 10 ha. Datorită condițiilor dificile din teren, în ciuda eforturilor susținute, nu s-a reușit stingerea incendiului, forțele retrăgându-se la lăsarea serii, continuând operațiunile de stingere a incendiului următoarea zi.

În data de 27.10, s-au continuat operațiunile de stingere a incendiului, cu 10 pompieri militari, 10 pădurari de la Ocolul Silvic Băile Herculane, 5 rangeri de la P. Nat. Domogled-V. Cernei. Suprafața afectată este de 7 ha teren vegetație uscată, 1 hă plantație pin.

La orele 18.00, forțele care au acționat s-au retras, urmând ca operațiunea de stingere a incendiului să continue următoarea zi.

 

Facebook Comments

Reclama ta aici