7.1 milioane lei pentru apă și canalizare în comuna Berliște

7.1 milioane lei pentru apă și canalizare în comuna Berliște

Nicolae Orăvicean, primarul comunei Berliște, a obținut o veste excelentă pentru locuitorii din localitățile Rusova Veche și Rusova Nouă. Prin eforturile sale și cu sprijinul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, acesta a reușit să obțină fonduri de 7.1 milioane de lei pentru extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în aceste zone.

Proiectul de extindere a sistemelor de apă și canalizare are o importanță semnificativă pentru comunitate, întrucât asigură accesul la servicii esențiale care contribuie la îmbunătățirea calității vieții. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor de bază ale locuitorilor din cele două localități și va contribui la creșterea standardelor de trai.

Primarul Nicolae Orăvicean a reușit să obțină și finanțare europeană pentru două alte proiecte importante. Primul dintre acestea presupune construirea unui bloc de locuințe sociale, ceea ce va aduce un suflu nou în ceea ce privește locuințele accesibile pentru familiile cu venituri mai mici. Al doilea proiect se concentrează pe reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii primăriei, ceea ce va contribui la economii semnificative pe termen lung.

Primarul a subliniat că toate aceste proiecte sunt bine pregătite, cu documentațiile necesare finalizate, și intenționează să organizeze licitațiile în luna octombrie. Dacă vor găsi constructorii potriviți și vor evita contestațiile, lucrările ar putea începe începând cu anul viitor. Aceste inițiative reprezintă un exemplu clar al dorinței de a investi în viitorul comunității și de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din comuna Berliște.

Toate aceste proiecte vor fi scoase la licitație în luna octombrie, pentru că avem documentațiile pregătite, ne-am mișcat bine, și dacă vom găsi și constructorii potriviți, fără a exista contestații în urma licitațiilor, de anul viitor ne vom apuca efectiv de lucrări”, transmite Nicolae Orăvicean, primarul comunei Berliște.