8 cetăţeni străini, depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera

Mai mulți Irakieni și Pakistanezi opriți la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, jud.Caraş-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 3 cetăţeni din Pakistan, care intenţionau să intre ilegal în România. Alţi cinci cetăţeni străini, solicitanţi de azil în ţara noastră, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, jud. Timiş, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, județul Caraș-Severin, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 12.00, în apropierea localităţii de frontieră Grădinari, poliţiaştii de frontieră au depistat 3 cetăţeni străini, toți bărbați, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Pakistan, doi adulți cu vârste de 22, respectiv 31 de ani și un minor având vârsta de 15 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea localităţii Cenad cinci persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, 4 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani şi 1 minor în vârstă de 14 ani. Persoanele în cauză sunt solicitanți de azil în ţara noastră şi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele în cauza urmând a fi predate unor echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale, ce se impun.