Accident în cartierul reșițean Câlnic: șofer sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive

Un tânăr de 25 de ani din Reșița a fost implicat într-un accident rutier în cartierul Câlnic, în jurul orei 00:00. Conform informațiilor furnizate de poliție, șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat cu autoturismul în parapetul de protecție de pe sensul de mers Reșița-Bocșa.

La fața locului, polițiștii au efectuat un test de alcoolemie, care a indicat o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, depășind cu mult limita legală admisă. În plus, au existat suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive, motiv pentru care tânărul a fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice. Rezultatele analizelor toxicologice vor fi utilizate ca probă în dosarul penal deschis în acest caz.

Ca urmare a incidentului, tânărului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Acest eveniment subliniază încă o dată pericolele conducerii sub influența alcoolului și a substanțelor interzise, aducând în prim plan necesitatea unor campanii de conștientizare mai eficiente și a unor controale rutiere mai stricte pentru a preveni astfel de tragedii.

Poliția continuă ancheta pentru a stabili cu exactitate circumstanțele accidentului și pentru a lua măsurile legale necesare.