Accident mortal în Iablanița: Neexperiența la ghidonul unui moped a dus la o tragedie

O seară aparent liniștită pe DN 57B s-a transformat într-o tragedie pentru o familie, după ce un accident rutier a avut consecințe devastatoare aseară, în jurul orei 20.00. La intrarea în comuna Iablanița, un moped condus de un bărbat de 32 de ani din comuna Lăpușnicel a pierdut controlul, provocând decesul șoferului și rănirea gravă a pasagerului său în vârstă de 47 de ani, originar din județul Teleorman.

Potrivit informațiilor furnizate de polițiștii cărășeni, evenimentul tragic a avut loc în timpul unei călătorii de la DN 6 către Bozovici. Într-o curbă ușoară la dreapta, șoferul mopedului a pierdut controlul ghidonului, pătrunzând pe sensul opus și răsturnându-se cu vehiculul pe linia de cale ferată.

Deși echipajele de intervenție au sosit la fața locului în cel mai scurt timp posibil, nu au putut să împiedice tragicul deznodământ. Șoferul, în vârstă de 32 de ani, a fost declarat decedat la fața locului, în timp ce pasagerul său a suferit răni grave și a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale adecvate.

Un aspect crucial al acestui accident este faptul că bărbatul în vârstă de 32 de ani, care se afla la volanul mopedului, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Această încălcare a legislației rutiere adaugă o dimensiune tragică evenimentului, evidențiind riscurile pe care le implică conducerea unor vehicule fără respectarea regulilor și a pregătirii necesare.

Polițiștii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările în care s-a produs acest accident. Este posibil ca factori precum viteză excesivă sau neexperiența în conducere să fi contribuit la tragicul incident, dar cercetările sunt în desfășurare pentru a clarifica pe deplin circumstanțele.