Search
Close this search box.

Modernizarea infrastructurii rutiere din Măureni: Un proiect de 16 milioane lei finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

Proiect în valoare de 3 milioane euro la Măureni

Comuna Măureni din județul Caraș-Severin se află pe cale să beneficieze de o transformare semnificativă a infrastructurii rutiere, datorită unui proiect de modernizare în valoare de 16 milioane de lei, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Primarul comunei, Brian Filimon, a anunțat progresele realizate până în prezent și planurile viitoare pentru îmbunătățirea rețelei rutiere locale.

Proiectul de modernizare vizează întreaga infrastructură rutieră din comuna Măureni, cu un accent special pe satul Șoșdea. În prezent, în satul Șoșdea se finalizează asfaltarea primului strat de pe străzi, iar conform declarațiilor primarului Brian Filimon, în primăvara anului 2024 se va începe aplicarea celui de-al doilea strat de asfalt. Această inițiativă reprezintă un moment istoric pentru locuitorii din această zonă, deoarece se așteaptă ca, odată finalizat proiectul, să nu mai existe nicio porțiune de drum neasfaltată în satul Șoșdea.

Primarul Brian Filimon a comentat acest proiect de modernizare, spunând: „Mă bucur pentru oameni, meritau acest lucru. Sper să se bucure și locuitorii din satul Șoșdea de acest moment istoric și anume că nu vom mai avea niciun peticel neasfaltat. În anul 2016, când am venit la Primărie, nu era niciun metru asfaltat pe străzi și am reușit în 8 ani de zile să asfaltăm absolut tot. S-au mărit, lărgit și reprofilat străzile.

Primarul a continuat, adăugând: „Încheiem la Șoșdea cu primul strat de asfalt, apoi ne apucăm de rigole și podețe, iar la primăvară urmează stratul doi. Cu răbdare va ieși totul bine și vom avea un sat și o comună la standarde europene, cu apă, canalizare și toate străzile asfaltate. Și bineînțeles, în paralel lucrăm și la celelalte proiecte de dezvoltare a comunei.

Această inițiativă nu numai că va îmbunătăți semnificativ condițiile de viață ale locuitorilor din Măureni, dar va sprijini și dezvoltarea economică a comunei, făcând zona mai atractivă pentru investitori și promovând dezvoltarea infrastructurii locale.