Accident pe DN 6 la Slatina Timiș! Șoferul unei cisterne a rămas încarcerat

În această dimimeață pe DN 6 la Slatina Timiș, o cisternă încarcată cu bitum lichid s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma incidentului bitumul lichid a început să se scurgă din cisternă. Șoferul autoutilitarei a rămas încarcerat între fiarele contorsionate ale tirului, fiind necesară intervenția echipajului de descarcerare pentru extragerea acestuia. Bărbatul a fost descarcerat și predat echipajului de ambulanță în stare conștientă și cooperant.

Scurgerea de bitum din cisternă nu poate fi oprită din cauza poziției în care se află cisterna. Situația este evaluată de Garda de Mediu Caraș-Severin și echipajul CBRN care în funcție de evoluția situației vor lua măsurile necesare pentru limitarea efectelor produse de scurgerea de bitum. Din informațiile primite de la SDN Caransebeș spre locul incidentului se deplasează o automacara de la Lugoj pentru a se încerca repunerea pe roți a cisternei. În jurul orei 09:20 la locul accidentului a sosit o macara, care va ridica cisterna repspectivă. Riscul este de a se mări fisura cisternei și de a se scurge cantitatea de bitum pe sol (în afara carosabilului).

La fața locului au ajuns de urgență militarii Detașamentului de Pompieri din Caransebeș cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD. La locul accidentului aflându-se și o salvare a Serviciului de Ambulanță al Județului Caraș-Severin. Detașamentul de Pompieri din Reșița a trimis un echipaj CBRN. În zona se vor crea baraje de pământ.

Intervenție preventivă a ABA Banat la o poluare accidentală cu bitum în jud.Caraș-Severin

SGA Caraș-Severin, prin angajații Formației Caransebeș au fost prezenți la ora 6:50 pe DE 70, la intrarea în comuna Slatina Timiș ( jud. CS), pentru a evita scurgerea de bitum spre râul Timiș, dintr-o autocisternă răsturnată în jurul orei 6, dimineața. Au fost executate 2 minibaraje din saci cu nisip și sort cu nisip pe rigola DE 70 pentru izolarea petei poluante și s-a intervenit cu material absorbant peste emulsia de bitum, care e sursa de poluare.În acest moment, scurgerea a fost izolată, acțiunea preventivă fiind un succes. Laboratorul Calitatea Apei din cadrul SGA Caraș-Severin a prelevat probe din râul Timiș, conform regulamentului impus în aceste situații.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici