Consiliul Județean Caraș-Severin a semnat un contract de furnizare a utilajelor și echipamentelor operaționale în valoare de 7.5 milioane euro cu AquaCaraș, societatea județeană de apă și canalizare.
Finanțarea contractului este asigurată prin fonduri europene, iar echipamentele vor fi utilizate pentru a îmbunătăți serviciile de apă și canalizare din zonă, dar și pentru a sprijini administrațiile locale și a reduce costurile de funcționare.
Prin acest contract se asigură dotarea societății cu 86 de utilaje și echipamente noi. Acestea vor deservi toate punctele de lucru din județ, astfel scurtând timpi de răspuns pentru remedierea avariilor. Totodată, va crește calitatea serviciilor oferite către cetățeni iar societatea va avea capacitatea de intervenție pentru rezolvarea situațiilor complexe, fără să apeleze la furnizori externi, lucru ce duce la scăderea cheltuielilor operaționale.
Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a subliniat importanța acestui contract pentru AquaCaraș, o societate care în trecut a avut toate utilajele sechestrate de ANAF și a fost aproape de faliment din cauza administrării deficitare.
„Vorbim despre o societate care în urmă câțiva ani avea toate utilajele sechestrate de ANAF și vândute prin licitații la tot felul de șmecheri. O societate aproape moartă, care arăta în bună măsură falimentul administrațiilor județene sub umbrela cărora aceasta a fost devalizată”, declară Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.
Semnarea acestui contract reprezintă un nou început pentru AquaCaraș și va contribui la retehnologizarea societății și la îmbunătățirea serviciilor oferite către cetățeni.
„Scopul acestei proceduri de achiziție publică este cumpărarea, instalarea, punerea în funcțiune, instruirea personalului pentru 86 de utilaje și echipamente. Dăm ordinul de începere astfel încât Aquacaraș să aibă tot ceea ce-i trebuie pentru a-și desfășura activitatea în condiții și mai bune, pentru a îmbunăți semnificativ serviciile pe care noi le prestăm. Fiecare punct de lucru va avea cinci utilaje specifice, și asta cât de repede, până la sfârșitul acestui an”, a declarat Gheorghe Filipescu.
LISTA ECHIPAMENTELOR CUPRINSE ÎN PROIECT
- hidrocurățitoar canal combinat de 10 și 8 mc și hidrocurățitoar canal pe șasiu de 3,5 ton – 5 buc;
- 5 buc autosasiu cu benă basculantă trilateral și platformă tractate pentru transport utilaje – 5 buc;
- miniexcavatoar, motostivuitoar, utilaj miniîncărcător – 5 buc;
- autovidanje de 10 mc – 5 buc;
- autoutilitară pentru mentenanță – 3 buc;
- autocamion de 12 tone pentru transport containere clor – 1 buc;
- autocamion cu platformă pentru transport utilaje – 1 buc;
- buldoexcavator cu picon – 1 buc;
- utilaje de compactare – 3 buc;
- tractoare tip dumper cu benă basculabilă – 2 buc;
- autolaboratoare de inspecție video CCTV – 2 buc;
- autolaborator de detecție pierderi apă dotate cu echipamente specific – 2 buc;