Bogăția culturală și naturală a zonei Moldova Nouă, promovată prin proiectul DANUrB+ și premiată la faza națională a concursului „Made for Europe”

Bogăția culturală și naturală a zonei Moldova Nouă, promovată prin proiectul DANUrB+ și premiată la faza națională a concursului „Made for Europe”

Elevii și dascălii de la Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă au reprezentat cu succes Banatul Montan la faza națională a concursului „Made for Europe” cu proiectul lor DANUrB+. În cadrul acestui concurs, echipa a prezentat o hartă turistică a zonei Moldova Nouă, realizată în colaborare cu partenerii de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica din Timișoara și Euroland Banat din Reșița.

Bogăția multiculturală a zonei, frumusețea Dunării și harta zonei realizată în cadrul proiectului DANUrB+ au fost apreciate de vizitatorii micului stand al liceului. Echipa bănățeană a impresionat juriul și a câștigat locul al treilea la această competiție națională.

Proiectul DANUrB+ este un program de dezvoltare regională care promovează patrimoniul cultural și natural al regiunii Dunării. Scopul acestui proiect este de a promova dezvoltarea durabilă a regiunii prin implicarea comunităților locale și a autorităților în gestionarea și promovarea patrimoniului cultural și natural.

Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă a ales să se implice în acest proiect pentru a dezvolta o hartă turistică a zonei și pentru a atrage turiști interesați de cultura și natura zonei. Elevii și dascălii liceului au colaborat cu partenerii lor din Timișoara și Reșița pentru a aduna informații și pentru a crea o hartă detaliată a zonei, care să cuprindă toate atracțiile turistice din regiune.

Reprezentarea Banatului Montan la faza națională a concursului „Made for Europe” a fost o oportunitate de a promova proiectul DANUrB+ și de a atrage atenția asupra bogăției culturale și naturale a regiunii. Echipa de la Liceul Tehnologic Clisura Dunării a demonstrat că implicarea comunității și colaborarea între diferite organizații pot aduce beneficii importante pentru dezvoltarea durabilă a unei regiuni. Felicitări Ralucăi-Natasa Constantinovici, doamnei profesoare Anisoara Georgevici și întregii echipe de elevi și dascăli de la liceul dunărean pentru eforturile lor și succesul obținut!