Atelier de lucru în cadrul proiectului „CETATE” la Caransebeş

Primul atelier de lucru din cadrul proiectului „CETATE. Caransebeş, Eficient şi Tânăr prin Administrare Transparentă şi Economică”, cofinanţat din Fondul Structural European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă, s-a desfășurat marți, 5 iunie, la sediul Primăriei Caransebeș, Au participat city managerul Andrei Ungur, șefi de servicii și angajați ai compartimentelor municipalității caransebeșene, precum și experții Transparency International România, discuțiile vizând implementarea unui sistem de management al calităţii unitar şi eficient.

Mai precis, pe durata atelierului de lucru, Georgeta Filip (Transparency International România) a prezentat bune practici în domeniul managementului calității în administrația public, exemplificând cu un studiu de caz de la o primărie din Austria. De asemenea, funcționarilor din Primărie li s-au explicat de către Valentin Cornățel (TAR) instrumentele de lucru TIC utile pentru un management al calității eficient și eficace, iar Cristi Cocoșatu (TAR) a punctat rolul și sarcinile echipei, dar și procedurile și modurile de lucru cu privire la instrumentul de auto-analiză CAF în Primăria Caransebeș.

Au urmat apoi dezbateri între reprezentanții municipalității și experții echipei de proiect, care au avut ca finalitate asumarea de ținte instituționale în ce privește managementul calității. Funcționarii publici au primit și un chestionar pe care vor trebui să-l completeze, datele colectate urmând să stea la baza unei radiografii cât mai clare a nivelului actual de implementare a sistemului de management al calității în Primăria Caransebeș.

Valoarea totală a proiectului este de 376.092,41 lei, din care valoarea cofinanțării UE este de 316.573,06 lei. Proiectul este implementat în perioada: martie 2018 – iunie 2019.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy