Gazoductul BRUA a ajuns la Caransebeș

Mai mulți oficiali Transgaz au discutat luni cu primarul Felix Borcean și viceprimarul Marius Isac, dar și cu o parte din locuitorii cartierului Jupa, pe teritoriul căruia va trece conducta de gaz. Le-au fost prezentate oamenilor proiectul, drepturile bănești pe care trebuie să le primească, cum se calculează acestea, de ce acte este nevoie pentru a intra în posesia despăgubirilor sau detalii vizând construcția efectivă.

„Proiectul e benefic pentru oamenii din Jupa, pentru că exista și varianta prin care să nu se acorde nicio despăgubire, fiind un proiect de interes național și internațional, puteau să-și tragă țeava și sănătate bună”, a spus primarul Felix Borcean.

Locuitorii din Jupa s-au arătat interesați mai ales de partea de despăgubiri, dar și de ceea ce se întâmplă cu subvențiile APIA de care beneficiază pentru terenurile pe unde va trece conducta BRUA. Sorin Keszeg, manager de proiect, le-a explicat că unde se micșorează, temporar, suprafața minimă pentru care se primește subvenția, Transgaz va despăgubi diferența de subvenție pe care oamenii nu o mai primesc de la APIA, concitadinilor săi.

Lucrările în zona județului Caraș-Severin ar urma să dureze un an de zile.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici