Autobuz cu elevi în flăcări la Moldova Nouă

Autobuz cu elevi în flăcări la Moldova Nouă

Un incident care ar fi putut avea consecințe dezastruoase s-a încheiat fără victime, după ce un autobuz transportând elevi a fost cuprins de flăcări în orașul Moldova Nouă.

La ora 07:42, autoritățile au fost alertate despre izbucnirea unui incendiu la un autobuz în intersecția străzilor Constantin Daicoviciu și Nicolae Titulescu. Autobuzul, care se îndrepta spre Berzasca, transporta aproximativ 30 de elevi, care s-au autoevacuat în siguranță.

Pompierii din cadrul Secției Moldova Nouă au intervenit rapid cu două autospeciale de stingere, reușind să lichideze incendiul. Din primele cercetări, se pare că focul a izbucnit la compartimentul motor al vehiculului, iar cauza preliminară indicată este un scurtcircuit electric.

Deși autobuzul avea inspecția tehnică periodică valabilă, polițiștii continuă investigațiile pentru a determina circumstanțele exacte ale incidentului și pentru a stabili responsabilitățile în cazul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

Din fericire, datorită reacției prompte a elevilor și intervenției eficiente a pompierilor, toți pasagerii au scăpat nevătămați.