Incendiu la o casă din Moldova Veche

Incendiu la Răcășdia

Astăzi, în jurul orei 13:00, pompierii carășeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu, care a cuprins două locuințe, în localitatea Moldova Veche.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Secției Moldova Nouă, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 25 mp, o anexă de aproximativ 15 mp, precum și acoperișul casei alăturate pe o suprafață de aproximativ 120 mp.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind salvate din calea flăcărilor restul casei de locuit de la care a izbucnit incendiul (pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp) și încăperile, formate din 3 camere, o bucătărie și baie, din casa alăturată la care s-a extins incendiul.

Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii cărășeni recomandă următoarele:
✔️ să nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;
✔️ după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
✔️curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;
✔️ nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.

Dacă ia foc uleiul sau conținutul dintr-o tigaie:
✔️ opriţi alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maşinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteţi să o faceţi în siguranţă) şi lăsaţi-o să se răcească;
✔️nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste aceasta;
✔️stingeţi tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea.

sursă foto: arhivă