Operațiuni de detonare a versantului pe DN 57 la Clisura Dunării

Operațiuni de detonare a versantului pe DN 57 la Clisura Dunării

Astăzi, pe DN 57 în pitorescul sector al Clisurii Dunării, autoritățile au demarat o serie de operațiuni cruciale de detonare a versantului în zona Berzasca. Aceste măsuri sunt luate pentru a asigura siguranța cetățenilor și a infrastructurii rutiere.

Operațiunile de derocare și eliberare a carosabilului sunt programate să înceapă după ora 15:00, timp în care traficul va fi complet oprit. După finalizarea procedurilor, circulația va fi reluată, restabilind accesul prin această arteră vitală.

În contextul acestor operațiuni, se reamintește importanța structurii de tip „polată” ce urmează să fie construită. Această structură, compusă din grinzi de beton armat, va avea rolul de a reține blocurile de rocă cu risc de prăbușire. Cu o lungime de aproximativ 100 de metri, polata va funcționa ca un scut protector pentru drum, prevenind eventualele incidente cauzate de căderea rocilor.

Această inițiativă nu numai că va proteja drumul de eventualele prăbușiri, dar va asigura și un mediu de lucru sigur pentru echipele de muncitori. De asemenea, va contribui la siguranța autovehiculelor care tranzitează zilnic acest sector, reducând semnificativ riscul de accidente.

Prin aceste eforturi, autoritățile demonstrează angajamentul lor față de protejarea vieților și a bunurilor cetățenilor. Se așteaptă ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil, minimizând disconfortul șoferilor și asigurând o călătorie fără griji pe malurile Dunării.