Incendiu la un autocamion între localitățile Moldova Nouă și Moldovița

Astăzi, în jurul orei 09:20, pompierii cărășeni au intervenit cu promptitudine pentru a stinge un incendiu la un autocamion încărcat cu lemne, situat între localitățile Moldova Nouă și Moldovița.

Echipa de intervenție, provenind din cadrul Secției Moldova Nouă, a sosit la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Constatând flacările la nivelul cabinei și compartimentului motor, pompierii au reușit să salveze restul autovehiculului și încărcătura acestuia, deși cabina a fost distrusă în totalitate.

Se pare că incendiul a fost generat de un scurtcircuit electric, potrivit primelor investigații. Cu toate acestea, nu s-au înregistrat victime în urma incidentului, iar promptitudinea intervenției a contribuit la limitarea pagubelor.

Pentru a preveni astfel de evenimente nefericite, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin face următoarele recomandări:

– Nu faceți improvizații la instalația electrică.

– Verificați instalația electrică doar în ateliere autorizate sau de către specialiști.

– Asigurați-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate.

– Verificați dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți.

– Verificați periodic perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

Respectarea acestor măsuri de precauție poate contribui semnificativ la prevenirea incidentelor similare și la asigurarea siguranței în trafic.