Bărbat din Oravița, arestat preventiv după ce a comis mai multe spargeri în oraș

arestat, politie, arest

Un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Oravița, a fost plasat sub arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant delict de către polițiștii din oraș.

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Orașului Oravița, individul a fost depistat luni, 11 martie, în timp ce sustrăgea mai multe bunuri dintr-o societate comercială. După investigații suplimentare, s-a constatat că acesta este suspectat de mai multe furturi comise în cursul acestei luni în Oravița.

Se pare că bărbatul ar fi pătruns prin efracție în patru societăți comerciale și două locuințe din oraș, de unde ar fi furat băuturi alcoolice și țigări. Prejudiciul total estimat cauzat de aceste infracțiuni se ridică la aproximativ 8.000 de lei.

După reținerea pentru 24 de ore, individul a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Oravița, care a dispus măsura arestului preventiv.

Este important de menționat că, în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală, persoana arestată beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale, inclusiv prezumția de nevinovăție, pe toată durata procesului penal.