Agresiune asupra unei minore: Polițiștii din Oravița, în acțiune după imagini șocante aflate pe rețelele sociale

Poliţia Română a demarat acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII”

O poveste șocantă de violență juvenilă a captivat atenția comunității din Oravița, după ce polițiști de la Secția 8 Poliție Rurală au intervenit în urma vizualizării unor imagini cutremurătoare de pe o rețea de socializare. Evenimentul a avut loc ieri seară și a fost generat de agresiunea fizică la care a fost supusă o minoră de către alte două fete de aceeași vârstă.

Polițiștii, sesizați din oficiu în urma imaginilor, au demarat imediat verificările pentru identificarea persoanelor implicate și pentru a stabili cu exactitate circumstanțele agresiunii. În cursul nopții, Poliția Orașului Oravița a fost alertată telefonic de medicul de serviciu de la spitalul local cu privire la prezentarea la unitatea medicală a unei minore de 12 ani, care prezenta urme evidente de lovire ca urmare a unei agresiuni fizice.

Deplasându-se la spital, polițiștii au confirmat că minora în cauză, în vârstă de 12 ani, a fost victima aceleiași agresiuni, petrecută pe o stradă din localitate în data de 1 februarie, în jurul orei 15.00. Surprinzător, evenimentul nu fusese sesizat de nimeni anterior și a ieșit la iveală abia în urma intervenției polițiștilor.

Cele două agresoare, minore de 13 ani, au fost identificate ca provenind din comuna Grădinari. Se pare că agresiunea a fost neanunțată și a avut loc în plină zi, pe o stradă din Oravița.

Dosarul a fost preluat de către polițiștii de la Secția 8 Poliție Rurală Oravița, iar investigațiile sunt în curs pentru a aduce claritate asupra întregii situații și pentru a lua măsurile legale împotriva celor implicați în această agresiune șocantă asupra unei minore.

În fața unei astfel de situații, comunitatea este îndemnată să fie vigilentă și să se implice activ în prevenirea și combaterea violenței în rândul tinerilor, iar autoritățile fac un apel la părinți și educatori să acorde o atenție sporită comportamentului copiilor, intervenind prompt în cazurile de agresiune sau abuz.

Polițiștii continuă să monitorizeze și să gestioneze acest caz sensibil pentru a asigura că dreptatea este făcută și că toți cei implicați răspund în fața legii pentru faptele lor.

sursă foto: arhivă