Bărbat de 72 de ani, găsit în siguranță după o noapte de căutări intense în zona Oravița

Poliţia Română a demarat acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII”

O dramă ce părea a lua amploare a găsit un final fericit astăzi, când polițiștii de la Poliția Orașului Oravița au reușit să găsească în siguranță un bărbat de 72 de ani, dispărut de la domiciliu. Incidentul a fost sesizat aseară, în jurul orei 20:00, și a declanșat o amplă operațiune de căutare care a durat până în această dimineață.

Bărbatul, suferind de o afecțiune medicală, plecase de la domiciliu în cursul zilei de ieri și, din cauza problemelor de sănătate, nu a reușit să revină acasă. Familia a fost rapid alertată, iar polițiștii au demarat imediat activitățile de căutare, formând echipe care au inclus polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră.

Căutările, derulate pe parcursul nopții, au fost susținute de tehnologie de ultimă generație, inclusiv o cameră cu termoviziune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin. Un câine de urmă, condus de un polițist de la Serviciul Criminalistic al Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, a contribuit și el la eforturile de localizare a bărbatului.

În această dimineață, polițiștii de la Poliția Orașului Oravița au reluat căutările și au avut parte de succes găsind bărbatul într-o zonă împădurită, la intrare în localitatea Răchitova. Acesta a fost transportat la spital pentru o evaluare medicală, iar bucuria a fost cu atât mai mare cu cât s-a constatat că nu a suferit vătămări corporale. Ulterior, bărbatul a fost preluat de către familia sa.

Această poveste ilustrează eforturile unite ale comunității, autorităților și serviciilor de intervenție în situații de urgență. Solidaritatea și dedicarea acestora au dus la găsirea rapidă și în siguranță a bărbatului dispărut, reconfirmând importanța acțiunilor prompte și coordonate în astfel de situații.