BIHOR | Proiect pilot iniţiat de AJF: meseria de arbitru, promovată în şcoli şi universităţi

AJF Bihor, în colaborare cu CJA Bihor și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, va demara un proiect pilot, finanțat de către Direcția Social Comunitară Bihor, care implică promovarea și mediatizarea meseriei de arbitru de fotbal în liceele și universitățile din județ în scopul atragerii tinerilor spre paracticarea acestei profesii.

Acest proiect a fost conceput în contextul situației actuale a arbitrajului bihorean, cu dificultăți în atragerea tinerilor spre fenomen atât din punct de vedere numeric, cât și valoric.

Lectori specializați și arbitri divizionari vor susţine prelegeri în fața tinerilor adoptând o metodologie specifică. Cei care vor dori să înceapă o carieră în arbitraj, tinerii de perspectivă, vor primi echipamente de arbitri și accesorii specifice. Finalitatea proiectului se va regăsi într-un curs de dobândire a calității de arbitru.

Proiectul continuă seria activităților începute în urmă cu patru ani care au în vedere dezvoltarea arbitrajului bihorean, acestea implicând achiziționarea de echipamente specifice, accesorii, desfăşurarea unor cursuri de pregătire fizică/teoretică, relocarea sediului CJA Bihor.

„Sunt foarte bucuros pentru acest proiect care se pliază perfect pe necesitățile arbitrajului bihorean. Am convingerea că tineri talentați descoperiți prin acest proiect vor deveni arbitri de top ai României în viitor”, a declarat Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor.