Bilanțul intervențiilor și misiunilor ISU Caraș-Severin în prima zi de cod portocaliu

Bilanțul intervențiilor și misiunilor ISU Caraș-Severin în prima zi de cod portocaliu

Bilanțul intervențiilor și misiunilor ISU Caraș-Severin în prima zi de cod portocaliu, 15.12.2018:

  • 13 intervenții pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil;
  • 6 interventii pentru degajarea unor copaci prăbușiti peste autoturisme in Resita;
  • 3 intervenții pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, in cazul a trei stalpi de curent, care s-au prăbușit, unul dintre ei avariind un autoturism, in Resita;
  • misiuni de patrulare efectuate de către subunitățile de interventie pentru identificarea eventualelor persoane fără adăpost, in pericol sa ajungă in stare de hipotermie din cauza condițiilor meteorologice periculoase;
  • misiuni de verificare a modului in care se asigura permanenta la nivelul primăriilor din județ, desfășurate de către personalul din cadrul Inspecției de Prevenire.

Pe perioada codului portocaliu, la nivelul inspectoratului nostru, grupa operativa rămâne activata, iar efectivele pompierilor militari cărășeni sunt pregătite sa intervină in sprijinul cetățenilor care vor fi afectați de efectele fenomenelor meteorologice periculoase.

Codul portocaliu se menține până în 16 decembrie 2018 la ora 12. În intervalul menționat, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăși 70 km/h.

Related Posts