Bucureștean reținut la Reșița pentru conducere cu permis suspendat și refuz de prelevare de mostre biologice

Accident rutier soldat cu decesul unei tinere de 21 de ani, în afara localității Gherteniș

Aseară, 31 octombrie, polițiștii de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Reșița au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 30 de ani din București. Acesta a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 58B, având dreptul de a conduce suspendat. Mai mult, individul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice pentru a se determina consumul de substanțe psihoactive.

Incidentul a avut loc în ziua de 31 octombrie, în jurul orei 10:30, când polițiștii au oprit autoturismul condus de bărbatul din București pe DN 58B. Acesta avea dreptul de a conduce suspendat, iar în plus, a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de mostre biologice pentru a se determina prezența substanțelor psihoactive în organism.

Conducătorul auto a avut dreptul de a conduce suspendat din data de 19 octombrie 2023, atunci când a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Reșița conducând un autoturism în municipiul Reșița. În urma testării cu aparatul etilotest, s-au obținut indicii cu privire la consumul de substanțe psihoactive. În acel moment, la fel ca în incidentul recent, bărbatul a refuzat categoric recoltarea de mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate prezența substanțelor psihoactive în organism.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița pentru dispunerea de măsuri legale. Cercetările sunt în curs pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat și refuzul de a se preleva mostre biologice în vederea determinării prezenței substanțelor psihoactive în organism.

În astfel de cazuri, poliția și organele judiciare tratează cu maximă seriozitate încălcările legale care pun în pericol siguranța pe șosele și cea a celorlalți participanți la trafic. Conducerea unui vehicul cu permisul suspendat și refuzul de a coopera cu autoritățile pentru prelevarea de mostre biologice reprezintă infracțiuni grave, care pot avea consecințe serioase atât pentru infractor, cât și pentru societatea în ansamblu.