Investiții masive în infrastructura rutieră din Reșița: Un nou drum rapid ce va lega Centrul Civic de Govândari

Investiții masive în infrastructura rutieră din Reșița: Un nou drum rapid ce va lega Centrul Civic de Govândari

Într-o mișcare ce promite să aducă o schimbare semnificativă în circulația din zonă, autoritățile au demarat lucrările pentru un nou drum care va face legătura între #CentrulCivic și #Govândari. Acest proiect are potențialul de a îmbunătăți semnificativ accesul cu mașina personală între cele două zone, oferind o opțiune mai rapidă și eficientă pentru rezidenții din Govândari de a ajunge în Centrul Civic și invers.

Cu o valoare totală de aproximativ 50 de milioane de lei și un termen de execuție până la finalul anului viitor, acest proiect de infrastructură reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea zonelor implicate. Iată ce investiții urmează să fie realizate în cadrul acestui amplu proiect:

Reamenajarea intersecției dintre Calea Caransebeșului și strada Căminelor: Prin îmbunătățirea acestei intersecții, se va reduce blocajele și congestionarea traficului în această zonă.

Lărgirea străzii Căminelor la trei benzi: Această măsură va crește capacitatea străzii, permitând un trafic mai fluid.

Drum cu 2 benzi cu intrare din bulevardul Muncii și 2 poduri peste Bârzava: Acest traseu va oferi o nouă rută pentru șoferii care doresc să ajungă în Centrul Civic, reducând astfel presiunea asupra altor artere.

Drum cu patru benzi, în lungime de 1,5 kilometri: Un tronson extins de patru benzi va facilita deplasarea pe distanțe mai lungi și va reduce timpii de călătorie.

Drum nou de legătură între strada cu patru benzi de circulație și strada Ţerovei: Această conexiune va îmbunătăți accesul către alte zone importante din oraș.

Un pod peste pârâul Govândari și două poduri rutiere peste râul Ţerova: Aceste structuri vor facilita traversarea cursurilor de apă în condiții de siguranță.

Peste o sută de stâlpi de iluminat public: Iluminatul public corespunzător va spori siguranța pe timp de noapte și va contribui la aspectul estetic al zonei.

Rețea de canalizare nouă: Această îmbunătățire a infrastructurii va contribui la reducerea riscului de inundații și va aduce beneficii mediului înconjurător.

Proiectul, deși complex, are potențialul de a revoluționa infrastructura rutieră din zonă și de a îmbunătăți semnificativ calitatea vieții rezidenților. Odată finalizat, se așteaptă ca acest nou traseu să ofere o soluție mai rapidă și eficientă pentru călătorii din Govândari către Centrul Civic și invers. Cu termenul de execuție până la finalul anului viitor, rezidenții din această parte a orașului pot aștepta cu nerăbdare beneficiile acestei investiții masive în infrastructură rutieră.