Pași pentru comunitate și cauze sociale Alergând la Pădure 2023

Pași pentru comunitate și cauze sociale Alergând la Pădure 2023

Alergarea nu este doar o activitate fizică benefică, ci poate deveni și un mijloc puternic de schimbare socială. Acest lucru este evident în cadrul evenimentului „Alergând la Pădure 2023”, care reprezintă o oportunitate unică pentru oameni de toate nivelurile de pregătire fizică să se implice într-o competiție cu un impact social semnificativ. Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul administrării și jurnalismului, vă invităm să aflați mai multe despre acest eveniment special.

Evenimentul „Alergând la Pădure 2023” oferă participanților posibilitatea de a alege între cinci probe diferite, astfel încât oricine, indiferent de nivelul său de pregătire fizică, poate să se implice. Aceste probe includ maraton, semimaraton, cros, drumeție de 5 km și 2 km. Competiția va avea loc pe 28 octombrie 2023, în pitorescul Reșița, cu startul dat din Centrul Civic al orașului.

Un aspect deosebit al acestei competiții este implicarea comunității locale. Toate cursele sunt organizate pe potecile din jurul Reșiței, iar acestea sunt atent îngrijite de către voluntari dedicati. Astfel, participanții se pot bucura de frumusețea naturii, în timp ce sprijină comunitatea și susțin proiecte sociale.

Înscrierile la eveniment se pot face prin completarea formularului disponibil pe site-ul oficial al competiției, https://alergandlapadure.ro/inscriere/. Taxa de înscriere variază în funcție de proba aleasă, fiind de 120 lei pentru maraton și semimaraton, și 70 lei pentru celelalte probe.

Un aspect care face ca „Alergând la Pădure 2023” să fie cu adevărat special este faptul că toate fondurile strânse din taxele de înscriere sunt direcționate către cinci cauze sociale importante. Acestea sunt:

  • „Emoții înaripate: Călătoria copiilor către inteligența emoțională” – un proiect inițiat de Fundația Humanitas Pro Deo care se concentrează pe dezvoltarea abilităților emoționale și sociale ale copiilor.
  • „Ambulanța pentru Monumente – Banat” – un proiect care are ca scop salvarea patrimoniului imobil prin punerea în siguranță a unor obiective de patrimoniu importante.
  • „Subteranul Reșiței” – un proiect inițiat de Asociația Speologică Exploratorii care implică membrii comunității din Reșița în identificarea, explorarea și inventarierea lucrărilor miniere subterane.
  • „Susținem sportul” – un proiect care sprijină participarea tinerei Daniela Doban la Campionatul European de karate, inițiat de Asociația Cărășană Sindrom Down.
  • „Misiunea: Rădăcini pentru viitor” – un proiect inițiat de grupul de inițiativă Magic Hike, care promovează sportul în natură și traseele locale.

Dacă nu puteți participa la competiție, aveți încă posibilitatea de a susține una dintre aceste cauze sociale. Puteți dona direct la link-ul https://alergandlapadure.ro/, unde veți găsi mai multe informații despre fiecare proiect și puteți alege suma pe care doriți să o donați pentru a susține proiectele comunității noastre.

„Alergând la Pădure 2023” este nu doar o competiție sportivă, ci și un eveniment cu un impact social semnificativ. Aleargă pentru comunitate și susține aceste cauze valoroase. Cu pașii noștri, putem face o schimbare reală în lumea în care trăim.