Cărășancă înșelată prin metoda ”Accidentul”

În cursul zilei de ieri, o femeie în vârstă de 69 de ani din Oravița a fost înșelată de un bărbat necunoscut, cu suma de 6.700 de lei, prin metoda „Accidentul”.

Astfel, în data de 11.06 a.c., în jurul orelor 14.42, Poliția Orașului Oravița a fost sesizată prin SNUAU 112  de către o femeie, cu privire la faptul că în aceeași zi, a fost abordată telefonic de către un bărbat, care s-a recomandat a fi medic și care sub pretextul unei presupuse intervenții chirurgicale asupra unui membru de familie al victimei, i-a solicitat acesteia să-i achite suma de 12.000 de euro.

Pentru ca povestea să fie și mai credibilă, suspectul i-a cerut victimei să întocmească o declarație olograf, în care să-și declare datele de stare civilă și i-a prezentat posibilitatea de a achita o primă tranșă din suma presupusei intervenții medicale, respectiv suma de 6.000 de lei.

La scurt timp, la domiciliul victimei s-a prezentat un bărbat necunoscut căruia aceasta i-a remis suma de 6.700 de lei împreună cu declarația solicitată, după care acesta a plecat într-o direcție necunoscută.

Din verificările efectuate, poliștii au stabilit că în cursul aceleiași zile, alte două persoane din Oravița au fost apelate pe telefoanele personale și prin același mod de operare, s-a încercat obținerea de la acestea a unor sume de bani, însă persoanele vătămate în vârstă de 83, respectiv 65 de ani, nu au dat curs solicitărilor telefonice.

Polițiștii au demarat cercetări în vederea identificării autorilor și tragerea acestora la răspundere penală, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii concursului de infracțiuni de înșelăciune și tentativă la înșelăciune.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici