Ce s-a întâmplat la Cascada Bigăr, la un an de la amenajarea acesteia

Cascada Bigar, din judetul Caras-Severin, desemnata cea mai frumoasa din lume, a fost vizitata de peste 100.000 de turisti, la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de compania Coca-Cola, care a investit aproximativ 140.000 de euro in amenajarea eco-turista a zonei in care se afla cascada Bigar, din judetul Caras-Severin, la un an de la finalizarea lucrarilor, numarul turistilor s-a dublat.

Astfel, daca in perioada 2016 – 2017 au vizitat cascada din vestul tarii 50.000 de turisti, in intervalul 2017 – 2018, numarul lor a depasit 100.000. Cel mai mare flux de vizitatori a fost inregistrat in perioada 01 – 06 iunie 2017, imediat dupa ce au fost finalizate lucrarile de amenajare a zonei.

“Proiectul amenajarii eco-turistice din jurul cascadei Bigar este dovada clara ca proiectele de responsabilitate sociala au un ecou real in comunitate. Din initiativa colegilor nostri de la fabrica din Timisoara, am reusit sa rescriem povestea unuia dintre cele mai frumoase locuri din Romania, de care se bucura acum turistii din intreaga lume. Numarul vizitatorilor s-a dublat odata cu inaugurarea amenajarii, dar poate cel mai important lucru este ca acestia doresc sa se intoarca”, a declarat Irina Ionescu, din partea Coca-Cola HBC Romania.

In luna mai a anului trecut, compania Coca-Cola a anuntat finalizarea lucrarilor de amenajare eco-turistica a zonei cascadei Bigar. Valoarea totala a investitiilor pentru reabilitarea zonei a fost de aproximativ 140.000 de euro si a prevazut amenajarea unui traseu pietonal intre parcare si intrarea in Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, de-a lungul DN 57B, amenajarea unui drum de acces de la intrarea in parc si constructia unei platforme care faciliteaza accesul la baza cascadei, amenajarea unor spatii si poteci intre cascada si izvor, cat si realizarea unei treceri catre Grota Bigar, aflata in apropierea cascadei. De asemenea, zona a fost dotata cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atentionare si locuri de repaus.

Situata in Valea Minisului, din judetul Caras-Severin, la jumatatea distantei dintre localitatile Anina si Bozovici, pe DN 57B, cascada Bigar reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania.

In 2013, presa internationala de specialitate a nominalizat cascada Bigar drept cea mai frumoasa cascada din lume.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici