Creme organice pentru față create în Mănăstiri

Produsele cosmetice disponibile pe piață sunt de ordinul miilor. În orice butic alimentar putem găsi un raft de produse destinate igienei corpului, însă câți dintre noi am verificat cel puțin un produs de uz cosmetic dacă este natural, dacă ingredientele pe care le conține nu sunt modificate genetic, dacă este testat dermatologic, nu pe animale?

Deși piața este extrem de bogată în fel de fel de produse cosmetice, calitatea multora din ele lasă de dorit, unele ajungând în timp să provoace reacții alergice sau chiar afecțiuni cutanate, din cauza utilizării unor substanțe chimice care susțin conservarea produsului pe o perioadă mai îndelungată de timp în comparație cu cosmeticele produse pe bază de plante și uleiuri esențiale.

Mai multe cercetări au demonstrat faptul că în cremele din comerț sunt utilizate uleiuri minerale de proveniență petrochimică, conservanți, coloranți, substanțe care pot provoca cancer, etc. Având în vedere că suntem atenți la ce mâncăm, cu ce ne îmbrăcăm, ar trebui să acordăm atenție și la ce produse utilizăm pentru îngrijirea celui mai mare organ al corpului nostru: pielea.

Ideea noastră de a vă pune la dispoziție darurile mănăstirești – produsele destinate îngrijirii sănătății noastre obținute în sfintele mănăstiri ortodoxe românești prin munca și dedicarea maicilor, a constat în a vă oferi alternative naturale atât la produsele alimentare și de leac, cât și la produse destinate igienei și îngrijirii pielii și corpului cu produse cosmetice bio: creme, săpunuri, șampon, loțiuni pentru ten și păr, loțiune dezinfectantă, ape de față, deodorante și paste de dinți. Mănăstirile noastre sunt, din cele mai vechi timpuri, nu doar lăcaşe de rugăciune, ci  locuri în care darurile lui Dumnezeu (plante, fructe, etc.) sunt puse în valoare prin rugăciune şi pricepere de călugări  spre folosul tuturor.

Iată ce produse cosmetice bio vă recomandăm:

1 Săpunuri solide naturale 100%, obținute din plante și uleiuri esențiale prin macerare la rece și manufacturate la Mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin. Dorim să vă încântăm cu 5 săpunuri solide cu aromă diferită, dar care ajută la curățarea pielii, revigorarea și hidratarea ei. Puteți alege:

Săpun solid cu mentă cu rol astringent și antiinflamator

Săpun solid cu pelin și tărâțe dacă vă doriți un produs exfoliant și antiseptic

Săpun solid cu propolis, scorțișoară și cacao cu efect antiseptic și antioxidant

Săpun solid cu salvie care ajută la reducerea transpirației excesive și a excesului de sebum

Săpun solid cu lavandă pentru momente de relaxare și hidratare în profunzime a pielii

2 Săpunurile lichide ca alternative pentru gelurile de duș din comerț, sunt produse de măicuțele de la Mănăstirea Nera și pot fii folosite atât pentru curățarea mâinilor cât și pentru dușul zilnic sau îmbăierile periodice, fiind naturale acestea se pot folosi de la mic la mare în familie, chiar și de către copii. Se poate alege din 6 tipuri de săpunuri, fiind disponibile atât la cantitate de 500 ml cât și la cantitate de 1000 ml.

Săpun lichid cu salvie pentru dezinfectare și hidratare

Săpun lichid cu lavandă care are rol calmant și emolient

Săpun lichid cu gălbenele și cătină pentru vitaminizarea și regenerarea din exterior a pielii

Săpun lichid cu coada-șoricelului și lemnul-Domnului pentru combaterea inflamațiilor și micozelor

Săpun lichid cu busuioc cu efect antiseboreic și antiseptic

Săpun lichid cu sunătoare și isop pentru combaterea microbilor și a ridurilor.

3 Șamponul natural și loțiunea pentru un păr rezistent, sănătos și îngrijit. Maicile de la Mănăstirea Nera prepară cu dragoste 2 tipuri de șampoane și 1 loțiune pentru păr destinate fortificării firului de părului, combaterii mătreții și a căderii părului, fiind indicate și în utilizarea lor de către copii.

Șamponul pentru toate tipurile de păr cu urzică, mentă și mesteacăn

Șamponul pentru părul deterioat cu nalbă mare, gălbenele și roiniță

Loțiunea pentru păr ca alternativă la balsamul și condiționerul din comerț

4 Practică și ușor de folosit, Loțiunea dezinfectantă Nera Plant cu ape florale protejează sănătatea familiei, asigurând o bună dezinfectare a pielii. Alcoolul etilic din compoziția produsului are excelente proprietăţi antivirale, antiseptice, bactericide și fungicide, asigurând igienizarea eficientă a epidermei, iar uleiurile esențiale și apele florale din compoziția produsului potențează proprietățile purifiante și antimicrobiene.

5 Îngrijirea tenului cu produse bio create de maicile de la Mănăstirea Nera, Dragomirna și Paltin Petru-Vodă reprezintă cea mai bună alternativă pentru multitudinea de cosmetice din comerț. Rutina zilnică de îngrijire a feței se poate desfășura ca de obicei, dar de data aceasta cu produse pe bază de plante și uleiuri esențiale care ajută atât la înfrumusețarea feței cât și la combaterea celor mai frecvente probleme cu care ne putem confrunta: cearcăne, riduri, piele sensibilă, alergii, acnee, etc. Alegeți îngrijirea feței în 3 pași simpli:

A Curăță pielea și aplică Loțiunea pentru ten de la Mănăstirea Nera, lasă câteva minute să acționeze și apoi clătește cu apă călduță

B În locul tonicelor și demachiantelor alegeți să aplicați una din apele de îngrijire a feței de la Mănăstirea Nera: Apa de față cu neroli și hibiscus sau Apa de față cu roiniță și mentă

C Aplică o cremă hrănitoare, hidratantă, cu efect de întreținere și înfrumusețare pe bază de ceară de albine, plante și uleiuri esențiale.

Poți alege creme de la Mănăstirea Dragomirna:

Crema cu crin pentru combaterea cearcănelor

Crema antirid cu mușețel

Crema cu sunătoare pentru piele sensibilă

Sau alege cremele de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă:

Crema hidratantă

Crema pentru piele sensibilă

6 Creme pentru îngrijirea pielii corpului ca alternative pentru loțiunile de corp sau Creme de leac pentru a preveni, combate sau ameliora o afecțiune, sunt două categorii de produse cosmetice bio obținute pe același principiu: ceară de albine, uleiuri vegetale și esențiale, plante culese manual de maicile de la Mănăstirile Nera, Dragormina și Paltin Petru-Vodă, care sunt obținute prin macerare la rece, 100% naturale și au ca scop să vă ajute să arătați bine din cap până în picioare.

Crema nutritivă pentru mâini de la Mănăstirea Nera este unul din cele mai recente produse care ajută la hrănirea, catifelarea și hidratarea pielii mâinilor.

Creme pentru întreținerea sănătății pielii corpului de la:

Mănăstirea Dragomirna: Crema cu mentă pentru revigorare și relaxare

Mănăstirea Paltin Petru-Vodă: Crema cu gălbenele, Crema regenerantă cu propolis, Cremă cu sânziană, destinate pentru hidratare și combaterea uscării pielii, a eczemelor și reacțiilor alergice

Mănăstirea Nera Plant: Crema cu gălbenele, Crema cu pelin, Crema cu propolis destinate pentru vitaminizarea și catifelarea pielii.

Creme de leac pentru afecțiunile pielii:

Mănăstirea Nera: Crema Cicatris pentru refacerea pielii în cazul rănilor, Crema cu tătăneasă pentru o bună circulație periferică

Mănăstirea Dragomirna: Crema cu arnică și untul pământului pentru dureri articulare, Crema cu rostopască pentru negi și eczeme, Crema cu tătăneasă pentru combaterea varicelor

Mănăstirea Paltin Petru-Vodă ne pun la dispoziție creme pentru o paletă largă de afecțiuni, de la răni minore până la afecțiuni cutanate grave (ulcer varicos, psoriazis, flebite etc.): Crema pentru tumori ale pielii, Cremă pentru psoriazis, Cremă pentru hemoroizi și varice, Cremă cu rostopască, Cremă cu tătăneasă, Cremă cu untul pământului, Cremă pentru reumatism cu Tătăneasă, Cremă pentru tromboflebită, Cremă pentru escare, Cremă pentru circulație periferică.

7 Deodorante naturale pentru bărbați și femei create de maicile de la Mănăstirea Nera ca alternativă pentru antiperspirantele din magazine. Roll-on-urile bio create pe bază de plante au ca scop să neutralizeze mirosul neplăcut, să combată inflamațiile și bacteriile, să sprijine pielea să elimine toxinele. Se poate opta pentru Deodorantul cu mentă și lâmâie verde pentru bărbați sau Deodorantul cu roiniță și iasomie pentru femei.

8 Dantură sănătoasă asigurată de Pasta de dinți cu salvie și mentă sau de Pasta de dinți cu portocale și mentă, ambele manufacturate la Mănăstirea Nera și destinate îngrijirii cavității bucale a întregii familii, deoarece sunt preparate din bicarbonat de sodiu, uleiuri vegetale și esențiale din plante, fără zahăr și fără fluorură.

Închei cu speranța că aceste produse minunate pe care le-am prezentat vor reprezenta o opțiune naturală la ceea ce piața cosmetică ne oferă azi.

Vă dorim sănătate și spor în toate.

Florentina Aenoaei
DaruriMănăstirești

Referințe bibliografice:

Cosmetice preparate acasă, Laurence Dupaquier, Editura Mara Books & Publishing, București, 2015

2 Revista Leacuri și Rețete Mănăstirești, articole scrise de Maica Marina și Mariana Borloveanu, nr. 23, 10 aug.-10 oct. 2018, Editura Lumea Credinței

3 Revista Leacuri și Rețete Mănăstirești, articol scris de Maica Marina, nr. 27, 10 apr.-10 iun. 2019, Editura Lumea Credinței

www.darurimanastiresti.ro

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici