Doi bărbați au fost reținuți pentru furtul din mai multe biserici din zona Caransebeș

Tânăr reținut după ce ar fi tâlhărit un bărbat din Biniș

Ieri, 05 iunie, polițiști de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, doi bărbați de 23 și 29 de ani, bănuiți de comiterea mai multor furturi și tentative de furt din unități de cult din zona Caransebeș.

Cei în cauză sunt bănuiți că în perioada 3-5 iunie a.c., ar fi pătruns prin efracție în incinta a 9 unități de cult de pe raza mai multor localități din zona Caransebeș, de unde ar fi sustras diferite sume de bani, vin liturgic și o cruce pectorală.

Cei doi bărbați ar fi comis faptele împreună cu un al treilea tânăr, un minor de 15 ani.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate și recuperării prejudiciului cauzat. În cursul zilei de astăzi, cei doi bărbați vor fi prezentați Judecătoriei Caransebeș, cu propunere de arestare preventivă. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție„, declară Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.