Doi români au ajuns în arest pentru călăuzirea a 14 turci, surprinși în Caraș-Severin

Doi români au ajuns în arest pentru călăuzirea a 14 turci, surprinși în Caraș-Severin

Patru români cercetaţi pentru călăuzirea a 14 cetăţeni turci

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, 14 turci. Un al doilea autoturism, în care se aflau alţi trei cetăţeni români, avea rol de antemergător.

Toţi cei patru cetăţeni români sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi, respectiv complicitate la trafic de migranţi.

În data de 24.08.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 18.30, o patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicația Jitin – Ticvaniu Mare din judeţul Caraş Severin, două autovehicule înmatriculate în România, conduse de doi cetăţeni români.

Într-unul dintre cele două mijloace de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, paisprezece cetăţeni străini, unsprezece bărbaţi şi trei femei, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe cei români la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că celălalt autoturism oprit, în care se mai aflau alţi doi cetăţeni români, avea rol de antemergător, iar aceştia intenţionau să îi ajute pe cei paisprezece cetăţeni turci, în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranti pentru şoferul maşinii în care se aflau migranţii, respectiv complicitate la trafic de migranţi pentru ceilalţi cetăţeni români şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei paisprezece cetăţeni turci.

”Fată de 2 inculpați s-a luat măsura reținerii pe 24 ore. În cursul zilei de azi se va analiza oportunitatea luări unor masuri preventive. În cursul zilei de 26.08.2020 procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar față de 2 inculpați”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Related Posts