Femeie accidentată grav pe o trecere de pietoni din Herculane! Șoferul a părăsit locul accidentului iar acum este în arest

Local deschis pe perioada stării de urgență în Caraș-Severin. Administratorul și 4 persoane au fost sancționate contravențional

Ieri, 24 august, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Băile Herculane și Secției 4 Poliție Rurală Mehadia au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, a unui bărbat de 66 de ani din Luncavița, bănuit că în noaptea de duminică, 23 august, în jurul orei 23.00, ar fi condus un autoturism pe DJ 608, în aceeași localitate, accidentând grav o femeie 40 de ani, care se deplasa în calitate de pieton, apoi ar fi părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției.

În cursul zilei de astăzi, 25 august, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a formulat propunere de arestare preventivă a  bărbatului, fiind prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Caransebeș, care a respins măsura propusă și a dispus măsura controlului judiciar, procurorii declarând contestație împotriva măsurii.

Bărbatul în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, pe durata reținerii.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că în noaptea de 23 spre 24 august, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice la un local din comuna Luncavița, bărbatul în cauză ar fi condus autoturismul în direcția Teregova, pe raza comunei Luncavița, lovind cu partea lateral stânga pietonul care se deplasa în afara părții carosabile.

În continuare, acesta a coborât din mașină, a observat victima căzută lângă vehicul, a mutat mașina în direcția inversă, apoi a abandonat atât autoturismul, cât și victima, fără a-i acorda vreun ajutor și fără a solicita intervenția organelor specializate, părăsind locul evenimentului.

Femeia de 40 de ani, rănită în urma accidentului, a fost transportată la spital, rămânând internată.

În dimineața zilei de ieri, imediat după ce a fost identificat de polițiști, bărbatul în cauză a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Related Posts